Владимир Путин

От Уикицитат
(пренасочване от Путин)
Направо към навигацията Направо към търсенето
Владимир Путин
Владимир Путин
Вижте също:
Wikipedia-logo-v2.svg Статия в Уикипедия
Commons-logo.svg Материали в Общомедия

Владимир Владимирович Путин (р. 1952) е вторият президент на Руската федерация след възстановяване независимостта на страната през 1991 година, след което е министър-председател. Бивш офицер и резидент на КГБ в Дрезден (Германска демократична република; сега федерална провинция Саксония в рамките на Германската федерална република).

 • Предателите винаги свършват зле - или заради алкохолизъм, или заради наркотици. (в отговор на въпрос какво ги очаква издалите руската шпионка в САЩ Анна Чапман, юли 2010 г.)
 • Съединените щати паразитират върху световната икономика, използвайки монополното положение на долара. (след решението на Американския конгрес да увеличи държавния дълг на страната с 2,4 трилиона долара, август 2011 г.)
 • Върху приемането на законите мислят стотици, а милиони мислят как да заобиколят закона.
  Над принятием законов думают сотни и сотни, а над тем, как обойти закон, думают миллионы. (Кремъл, 3 февруари 2001 г.)
 • По-лесно е да се оправдаваш, отколкото да направиш решителната крачка. Аз я направих.
 • Аз не чета книги от хора, които са предали Родината си.
 • Няма такова нещо като бивш агент на КГБ.
 • Не крия и никога не съм крил, че 17 години работих във външното разузнаване...
 • Нямам никакво желание да подлагам на съмнение решенията на съда. Все пак съм юрист по образование. Както знаете, съветският съд е най-хуманният в целия свят.
  У меня нет никакого желания подвергать сомнению решения суда. Я ведь все-таки юрист по образованию. Как вы знаете, советский суд — самый гуманный суд в мире (за решението на съда по делото Михаил Ходорковски)
 • Честно казано, не бихме искали да имаме демокрация, подобна на иракската. (в отговор на заявлението на Джордж Уокър Буш, че Ирак трябва да служи като пример на Русия за демократична страна)


(за британското искане за промяна на конституцията на Руската Федерация)

 • Но у тях се укриват 30 души, които се издирват от нашите правоохранителни органи за тежки и особено тежки престъпления. Те наникъде не предават хората, които се укриват на тяхна територия, в това число и хора, подозирани и обвинявани в терористична дейност. А към други държави предявяват някакви завишени претенции, в това число дават оскърбителни по мое мнение съвети за нашия народ, за нашата държава да си променим конституцията. Трябва мозъците си да променят те, а не нашата конституция. Мозъците. Това, което те предлагат, е очевиден остатък от колониалното мислене.[1][2]
 • Прехвърлянето на власт винаги е изпитание за конституционната система, изпитание за нейната сила.
 • Хомосексуалистите в Русия живеят в мир, работят, повишават се, получават национални награди за постиженията си в науката, изкуството или каквато и да е друга сфера, връчват им се медали, аз самият съм ги награждавал.
 • Всъщност, както вече казах, в резултат на болшевишката политика възникна Съветска Украйна, която дори днес с основание може да се нарече „Украйна на името на Владимир Илич Ленин“. Той е неин автор и архитект. Това се потвърждава напълно от архивни документи, включително суровите директиви на Ленин за Донбас, който буквално е притиснат в Украйна. И сега „благодарните потомци” събориха паметници на Ленин в Украйна. Това наричат ​​декомунизация. Искате ли декомунизация? Е, това ни устройва напълно.
 • Велосипедът е най-демократичното транспортно средство. Велосипедът е най-смелият, предизвикателен, тъй като дава на собственика си изкусително усещане за свобода, затова може да се каже без никакво преувеличение, велосипедът е символ на свободата


За него[редактиране]

 • Спортист и работохолик. Ако си му приятел, винаги ще откликне на всяка твоя разумна молба, ще се обади където трябва и ще уреди всичко. И докато говори по телефона, ще си преглежда пощата. — Андрей Чернов

Източници[редактиране]