Уикицитат:Разговори

От Уикицитат
Jump to navigation Jump to search


Changes to the global ban policy[редактиране]

Hello. Some changes to the community global ban policy have been proposed. Your comments are welcome at m:Requests for comment/Improvement of global ban policy. Please translate this message to your language, if needed. Cordially. Matiia (Matiia) 00:34, 12 ноември 2017 (UTC)

New print to pdf feature for mobile web readers[редактиране]

CKoerner (WMF) (talk) 22:07, 20 ноември 2017 (UTC)

Избор на представители за Wikimedia Conference 2018[редактиране]

Днес съобразих, че отново наближава време за Конференцията на Уикимедия в Берлин. Отворила съм тема на беседата на страницата на потребителската група в Мета m:Talk:Wikimedians of Bulgaria#Избор на представители за Wikimedia Conference 2018 за две седмици за номинации (2–15 декември) и две седмици за гласуване (16–29 декември). Срокът за регистрацията е 15 януари 2018. Тази година изрично е посочено, че потребителската група има право да излъчи двама представители. Едно от задължителните условия, за да бъдат одобрени за участие излъчените двама представители е до 15 декември най-късно да се подготви и предаде годишният отчет за 2017 г. на потребителската група. Предварително благодаря за участието ви. Спири (беседа) 15:50, 1 декември 2017 (UTC)

ВАЖНО: Преглед на правилата по активността на администраторите[редактиране]

Здравейте. С глобален консенсус на общността, през 2013 г. бе приета нова политика по отношение на премахването на увеличени права (администратор, бюрократ и т.н.). Според тази политика, стюардите преразглеждат дейността на администраторите във всички уикита на Фондация Уикимедия, които нямат приета политика за това. Доколкото ни е известно, вашето уики не разполага с официален процес за премахване на увеличени права от неактивните сметки. Това означава, че стюардите ще се погрижат за това в съответствие с прегледа на правилата по администраторската дейност.

Ние установихме, че следните потребители отговарят на критериите за неактивност (нямат редакции и са без записани действия повече от 2 години):

  1. User:VanHelsing.

Тези потребители скоро ще получат известие, с молба да започнат дискусия в общността, ако искат да запазят някои от или всичките си права. Ако потребителите не отговорят на известието, тогава техните права ще бъдат премахнати от стюардите.

Въпреки това, ако Вие като общност бихте искали да създадете свой собствен процес на преглед на дейността, който да замести глобалния процес, искате да вземете друго решение относно неактивните притежатели на права, или вече имате политика, която сме пропуснали, моля да уведомите стюардите на Мета-Уики, така че да не преглеждаме правата на вашето уики. Благодаря, --MarcoAurelio (беседа) 21:09, 9 януари 2018 (UTC)

Editing News #1—2018[редактиране]

20:56, 2 март 2018 (UTC)

AdvancedSearch[редактиране]

Birgit Müller (WMDE) 14:45, 7 май 2018 (UTC)

Update on page issues on mobile web[редактиране]

CKoerner (WMF) (talk) 20:58, 12 юни 2018 (UTC)

Global preferences are available[редактиране]

19:19, 10 юли 2018 (UTC)

Consultation on the creation of a separate user group for editing sitewide CSS/JS[редактиране]

New user group for editing sitewide CSS/JS[редактиране]