Милен Велчев

От Уикицитат
Уикипедия
Уикипедия разполага със статия за Милен Велчев

Милен Велчев (р. 1966), депутат от НДСВ, бивш министър на финансите в правителството на Симеон Сакскобургготски.


  • Надявам се, че след време ще станат ясни конкретните имена и конкретните интереси, които са наложили такъв ход на нещата. Ако говорим по-общо, аз мога да кажа, че противниците на реформата, независимо от партийната им принадлежност, са обединени от 2 общи характеристики: алчност и престъпен интерес. Те искат да оставят обществото на много богатите и много бедните, на къщите за милиони долари и вили край морето, докато нашите възрастни родители продължават да живеят в мизерия


  • Човек може да оцелее със 75 евро на месец. Не е лесно, но може да стане, тъй като цените все още не са толкова високи. (в-к „Труд“, 5 май 2005)


  • Обещанията за удвояване и утрояване на доходите са очевидно нереалистични. Но те пък идват обикновено от партии, които са сигурни, че няма да им се наложи да ги изпълняват. (пред в. „Стандарт“)


  • Ако има скелети, те не са в гардероба. (бившият министър на финансите Милен Велчев на въпрос на в. „Дневник“ какви скелети в гардероба е завещал на новия финансов министър)


  • Тази зала в парламента е достатъчно просторна и работата в нея ми доставя удовлетворение. Един политик може да бъде полезен не само като министър. (бившият министър, вече като депутат, пред в."Труд")

За него[редактиране]

  • Единственото нещо, което ме спира да кажа какво мисля за вас, г-н Велчев, е присъствието на Негово величество. - Даниел Вълчев на конгрес на НДСВ, 4 юни 2007


Вицове за него[редактиране]

  • Милен Велчев пред голяма група:
— Дами и господа! Само за миналата година имахме половин милиард бюджетен излишък, а за тази година само досега вече е над милиард.
Съветник на Милен Велчев му прошепва:
— Г-н Велчев, това са кметове, които са дошли да искат пари за щетите от наводненията.
Милен Велчев:
— Аааа...значи пари няма, чакаме евентуално от Европейския съюз