Направо към съдържанието

Жан-Клод Юнкер

От Уикицитат

Жан-Клод `Юнкер {фр. Jean-Claude Juncker, р.1954} е люксембургски юрист и политик от Християнската социална народна партия. Бил е 18 години премиер – най-дълго задържалият се на този пост в Европейския съюз.


  • Не би трябвало да сме наивни по отношение намеренията на Русия, която в момента поставя тест на Европа. Путин знае много добре, че ние не желаем война. Но и не можем да допуснем да му се размине. Може да прекъснем потока от пари за Русия и това трябва да стане днес, а не утре.
Кандидатът за шеф на ЕК Жан-Клод Юнкер заплаши Москва от София, в-к "24 часа", 27.04.2014


  • Нашите европейски ценности са градени със столетия, не можем да допуснем те да се разрушат за един ден и то пред нашата непосредствена близост.
    По време на откриването на предизборната кампания на ПП ГЕРБ (27 април 2014г.) в зала „Арена Армеец” в София


  • Социалистите са като Христофор Колумб, когато става въпрос за тяхната икономическа политика. Като тръгнат, не знаят накъде отиват. Като пристигнат, не знаят къде са. А данъкоплатецът трябва да плаща сметката за всички тези приключения.
"Жан-Клод Юнкер: Социалистите са като Колумб...", Dnevnik.bg, 27 април 2014


  • ...Имаме нужда от повече отговорност в Европа, повече отговорност, когато става въпрос за работни места, когато става въпрос за парите на данъкоплатците. Затова ни е необходимо ЕНП, а не социалистите.
Жан-Клод Юнкер: "Социалистите са като Колумб...", Dnevnik.bg, 27 април 2014


  • Има някои неща, с които човек не бива да се шегува, като за всеки, който познава европейската история, това е особено вярно за ужасите по времето на Холокоста, които костваха живота на милиони невинни хора. ... Холокостът не е въпрос, който да ни разсмива!
"Изявленията на Берлускони ме отвратиха, призна Жан-Клод Юнкер", News.bg, 28.04.2014