Направо към съдържанието

Александър Божков

От Уикицитат
Уикипедия
Уикипедия разполага със статия за Александър Божков

Александър Божков (19512009) е български политик, бивш вицепремиер и министър на промишлеността в правителствата на Стефан Софиянски и Иван Костов.


 • г-н Беронов кандидат от ранг и достолепие, което изключва априори възможността той да бъде приеман като пионка на когото да било…
  пред в. „Дневник“, 31 юли 2006


 • Ако Симеон Сакскобургготски сега бъде изпратен в чужбина, дори и на най-висок пост, НДСВ ще престане да съществува и ще се модифицира в такова странно животно, че и патронът й няма да я познае.
  пред в. „Труд“, август 2005


 • Всичко, което съм качил по стълбичките на политиката и на държавата нагоре, е било, защото някой е трябвало да свърши някаква работа.
  пред в. „24 часа“, януари 2006


 • От Великото народно събрание през 1990–1991, до ден днешен, БСП следва винаги един и същи сценарий, когато става дума за реформите в България. Лидерите и се противопоставят на всякакви промени на статуквото, на всяко отдалечаване от социалистическото минало на страната. Ако са на власт, те успяват или да окепазят наложителните решения, закони или действия, или толкова да ги забавят и отложат, че трябва после да се полагат двойни усилия, за да се върне България на правилния път. Ако са в опозиция, реват до Бога, вадят от девет кладенеца вода, за да настроят обществото срещу предприеманите решителни реформи. А когато, въпреки тях, промените доведат до добри резултати, след известно време се опитват да си ги припишат като собствена заслуга. — пред в. „Дневник“, 26 март 2006


 • …Според мен стачката е била с цел да бъдат забелязани синдикатите, че съществуват. [1]