Направо към съдържанието

Хюсеин Хафъзов

От Уикицитат

Хюсеин Хасан Хафъзов (р.26.08.1976 в Айтос) е журналист, преподавател, депутат от ДПС, а впоследствие от отцепилите се в ДОСТ, и главен секретар на Главното мюфтийство в България.


От него
по време на парламентарно заседание в края на юли 2013 г.
  • Кое друго племе(говори за българите) позволява да бъде мачкано поединично от управници, бизнесмени и откровени престъпници? Кое друго племе се изяжда взаимно, водено от завист, алчност и чиста глупост? Аз не знам друго такова племе.
  • Трябва ли тогава ние да оставяме територията населявана от това племе пустееща, така както българите са оставили пустеещи много от плодородните си земи? Не, разбира се. Затова и аз призовавам, великият турски народ, да дойде и да заеме тези изконни негови земи – Родопите, Лудогорието, Кърджали, Айтоското поле, Добруджа и въобще цялата територия на България, тъй като тя по правото на Османската империя му принадлежи.


  • Тази дума е от разговорния речник, чувал съм я много пъти в моя Бургаски край. Реших да я използвам като стилистичен похват, за да подчертая значението. Употребих я, защото от няколко седмици темата за лятната почивка на депутатите силно придоби тривиален характер. Навсякъде всички коментираха дали политиците ще излязат във ваканция, дали ще ходят в Евксиновград, дали ще ходят на плаж, дали ще ходят в екзотични дестинации извън страната. ... Та аз използвах този неологизъм, за да иронизирам ситуацията, защото всичко стана като водевил. А има много политици, които не са почивали


Реакции на неговите думи
  • Кога ще ваканцувате?
— ироничен въпрос на Цецка Цачева, опозиционен депутат, към управляващите


  • Няма да ваканцувам, оставам тук да плажувам!
— плакат на протестиращи пред Парламента граждани


Източници