Филип Котлър

От Уикицитат
Направо към навигацията Направо към търсенето

Филип Котлър е почетен професор по международен маркетинг в Северозападния университет в Евънстън, щата Илинойс, САЩ. Магистърската си степен получава в Чикагския университет, а докторската – Технологичния институт в Масачузетс, и двете със специалност икономика. След приключването на докторската си тема работи в сферата на математиката в Харвардския университет, а в Чикагския университет се занимава с поведенчески науки. Котлър е първият носител на наградата за „Изявен преподавател по маркетинг“ (1985), връчвана от Американската маркетингова асоциация (АМА). Европейската асоциация на маркетинг консултантите и обучителите по продажби също му присъжда награда за постижения в сферата на маркенига. През 1975г. АМА обявява Котлър за лидер на маркетинговата мисъл, а три години по-късно го отличава с наградата „Пол Конверс“ за голямия му принос в маркетинга. Консултирал е Ай Би Ем, „Дженеръл електрик“, АТ&Т, „Хъниуел“, „Банк ъф Америка“, „Мерк“ и др. компании. Пътувал е много из цяла Европа, Азия и Южна Америка и е изнасял лекции в много компании как да прилагат принципите на икономиката и маркетинга, за да повишат конкурентоспособността си. Консултирал е и правителства как да разработят по-силни публични институции, които да способстват за повишаване на националното благосъстояние.[1]

за книгата „Майсторите на маркетинга разказват“[редактиране]

  • Основното ми послание продължава да бъде внимателно да избираме пазарите и пазарните сегменти, които искаме да обслужваме, и да създаваме, да комуникираме и да предоставяме висока стойност за потребителите.
  • Нашата работа е да изграждаме лоялност и доверие у клиентите, като им предоставяме онова, което нашата търговска марка обещава.
  • Днес много компании проповядват идеите за стойността за потребителите и фокусиране върху клиента, макар и повече на думи.
  • Пазарът е пленително нещо. Конкурентните битки са като увлекателен роман.

Източници[редактиране]

  1. „Майсторите на маркетинга разказват“ | Conversation with marketing masters, автори Лаура Мазур и Луела Майлс, изд. ROI Communication Ltd