Теодора Стефанова

От Уикицитат
Направо към навигацията Направо към търсенето

Теодора Стефанова (р.1961) е българска ясновидка и гадателка. След катастрофа и прекарана кома тя оттогава започва да чува гласове и да вижда бъдещи събития. Доверена гадателка е на италианския премиер Силвио Берлускони.


От интервю в сп. "Ева", юни 2006
  • Родена съм в Стара Загора. Израснах в село Голям дол, Чирпанско, заедно с брат ми Стефан, при родителите на баща ми. Те нямаха финансови проблеми, защото дядо е бил ятак. Имаха животни, отглеждаха си плодове и зеленчуци. Аз получих страхова невроза на 5-годишна възраст. При игра на народна топка едно дете хвърли към мен умряла котка. От преживения стрес си загубих говора. След това заеквах 3 години. Ляха ми куршум, водиха ме на логопед. И досега като вляза в къща, където има котка или куче, блокирам изцяло.
  • Имах 5-годишна връзка на Пампорово с един ски учител, който на Албена пък преподаваше сърф. Бяхме се скарали, но аз реших да се вдигна от Златни пясъци да го намеря в една дискотека. Заварих го с някаква ирландка. Беше 13 юли 1984 г. Тръгнах си обратно заедно с мой колега и катастрофирахме. Той почина на място, а аз бях в кома 18 дни. Не са ми давали големи шансове. Направили са ми 10 операции. Майка отишла при баба Ванга и тя й казала: Оди си, дъщеря ти ще се събуди и ще служи на хората… Като я изпишат да я доведеш при мен.
  • Когато отворих очи, не знаех къде съм. Не можех да позная майка си, баща си и брат си. Амнезията ми мина за 4 дни, но все още не помня някои неща от миналото. В главата ми започна да звучи един глас, който не млъкваше нито през деня, нито през нощта. Уплаших се! Срамувах се да кажа на лекарите, за да не ме пратят в лудница. Гласът започна да разказва миналото и бъдещето на познати и непознати. Видях съдбата на съседките си по легло, на лекарите, на сестрите, на санитарките. Разказах им я и постепенно пред вратата ми се изви опашка.
  • Шест месеца не бях на себе си, имах страхотно главоболие, не исках да се върна на работа. Мислех, че ще полудея. Гласът ми каза, че се казва Унилсън и идва от планетата Ванфим. Той ме преследваше непрекъснато. Това ме уморяваше, убиваше ме. Мислеха, че имам психически срив. Даваха ми успокоителни и антидепресанти, но аз ги изхвърлях. Накрая ме пратиха при психоложка. Тя ми помогна да се примиря със състоянието си. Аз пък й казах как да реши личните си проблеми, защото тя се колебаеше между двама мъже.
  • По онова време Берлускони нямаше нищо общо с политиката. Позволих си да му пророкувам как ще завърши важна за него сделка, а също и че скоро ще го поканят в партия. Обясних му, че ще стане министър-председател, той се засмя. Каза ми, че ако прогнозите ми се сбъднат, няма да сляза от телевизионния екран. Година и половина по-късно Берлускони ме свърза с известния водещ Маурицио Констанцо. Годината бе 1993. При първото ми участие разказах за извънземното, което ми говори.
    Публиката в студиото започна да ми се подиграва. Обаче изкараха няколко души от нея и аз започнах. На единия казах, че има висящо дело. На другия - че му предстои трансплантация на бъбрек, на третия – че има пирон в коляното - дори си свали панталона да покаже белега. Оттогава вестници, списания и телевизии непрекъснато ме канят. Бившият правосъден министър Клаудио Мартели ми помогна да си уредя документите за пребиваване в Италия. Най-голямото тамошно издателство Мондадори ми поръча да напиша автобиографична книга.
  • Така се появи “Един глас ми говори за вас”, която имаше невероятен успех. В България книгата излезе през 1999. Американска журналистка от италиански произход ме покани в САЩ. Там гостувах в телевизии в Лос Анджелис, Ню Йорк, Атланта. Появих се и в шоуто на Лари Кинг. Той ме пита за себе си и му обясних, че на 15-години са го ранили с куршум в рамото. Оказа се, че тази история никой освен него не я е знаел до момента.
  • Опитвам се да давам увереност на хората в собствените им сили. Те трябва да знаят обаче, че ако са отрицателно настроени, няма начин да не се провалят. Нужно е постоянно да реагират и да се борят. Във всеки живот има възходи и падения, които трябва да се преживяват. Всички идват при мен, за да научат нещо чрез проводника на информация, който съм. Треперят какво ще им кажа. Затова гледам винаги да съм слънчева, заредена с енергия и им спестявам моите проблеми.
[|Интервю в сп. "БТА-Паралели", бр. 22 1996г.]
Уикипедия
Уикипедия разполага със статия за Теодора Стефанова