Направо към съдържанието

Стоян Пернишки

От Уикицитат

Д-р Стоян Пернишки, бивш хирург от института “Пирогов” и практикуващ лекар, заловен от полицията при получаването на рекет от 300 лв. за извършена от него операция и обвинен в корупция.

  • Казах му да си прибира боклуците, които е донесъл, някакво българско уиски и кутия бонбони. Императивно и нахално искаше да ми даде нещо за благодарност!... Никой не е искал каквато и да било благодарност - не само за пари, за нищо не говоря! - обяснява пред в. "24 часа" как съпругът на оперираната от него пациентка искал да му се отблагодари; 21.03.2007
  • Вечерта във вторник, когато ме освободиха от ареста, се прибрах вкъщи и първите 2 обаждания по мобилния ми телефон бяха от директори на болници. Д-р Димитър Димитров, шеф на бившата Окръжна болница, и доц. Борислав Китов, председател на парламентарната здравна комисия, изненадващо говорят положително за мен, все едно са ми защитници. - в. "24 часа" 21.03.2007 г.

За него

[редактиране]
  • Колегата Пернишки е много добър като специалист в областта на хирургията. Колко е морално близкият на пациента, който е дал парите на д-р Пернишки, да влиза в услуга на други действащи лица, които в случая са полицаите? — относно предварителното договаряне (изнудване или рекет) на благодарността към хирурга.
    Дарик радио
    — д- р Анастасия Малякова - председател на ”Столична лекарска етична комисия към Лекарския съюз”