Направо към съдържанието

Рудолф Хес

От Уикицитат

Рудолф Валтер Рихард Хес (нем. Rudolf Walter Richard Heß, 1894-1987) е германски политик, член на Нацистката партия (номер на партийния билет: 16), близък сътрудник на Адолф Хитлер, на когото той е диктувал "Моята борба" в затвора в Мюнхен.


От него


  • С гордост виждаме, че един мъж остава отвъд всякаква критика и това е фюрерът. Това е така, защото всеки чувства и знае, че той е винаги прав и винаги ще бъде прав. Националсоциализмът за всички нас означва безпрекословена вярност, пълно отдаване на фюрера и безропотно изпълнение на заповедите му. Ние вярваме, че той се подчинява на могъщия призив на Германската история. А такава вяра не търпи критика.изявление през 1934 г.


  • Съдбата ме удостои с щастието дълги години да работя редом до най-великият син, който нашия народ е раждал през хилядолетната си история! Даже и да можех - не бих изтрил това време от съзнанието си! Аз съм щастлив, че съм изпълнил дълга си към моя народ! Моят дълг като германец, като националсоциалист, като верен последовател на моя Фюрер! Аз не съжалявам за нищо! Ако сега седях отново в началото щях да постъпя по начина, по който съм постъпил, даже и да знаех, че в крайна сметка ще гори клада, на която да бъда изгорен! Без значение какво правят хората, един ден аз ще седя пред съда на вечността и Всевишния! Аз ще отговарям пред него и знам, че той ще ме оправдае!


За негоВъншни връзки