Робърт Кийосаки

От Уикицитат
Робърт Кийосаки, 2014

Робърт Кийосаки Тору (роден на 8 април 1947 г.) е американски инвеститор, бизнесмен, автор на книги за самопомощ и мотивационен говорител. Кийосаки е най-известен със своята серия от мотивационни книги "Богат татко, беден татко".

 • Във всеки от нас има добър човек, зъл човек, алчен, беден, страхливец, измамник, герой, лъжец, скъперник, любовник, неудачник... и какво ли още не. Израстването е процес, при който избираме в кой от всички тези персонажи искаме да се превърнем. На кой персонаж ще се уподобим и ще съживим.
 • Не е важно като пораснете дали ще станете лекари, филмови звезди и т.н. Важно е колкото повече растете, толкова по-почтени и достойни за доверие да ставате. Много хора стават по-любезни, но не непременно и по-почтени, дори по-лошо усъвършенстват се в лъжите.
 • Уроците са безценни само, ако си смирен и имаш желание да се учиш от грешките си. Защото бързият успех може и да те убие. Когато успехът и некомпетентността се срещнат, катастрофата не е далеч.
 • Хора лишени от вяра, смелост и визия за бъдещето виждат предстоящите промени едва когато вече е прекалено късно да направят нещо.
  Затова богатият татко ни даваше често примери от Библията:
  - Представяте ли си каква вяра трябва да е имал Ной, за да отиде при семейството си и да заяви: „Господ ми каза, че ще настане потоп, затова трябва да си построим плаващ затворен ковчег.
 • Винаги следете промените в законите в държавата. Всеки път когато важен закон се променя, се променя бъдещето.
 • Бизнес опит не може да се натрупа от учебниците и в класната стая.
 • През 1913 година е създаден Федералният резерв на САЩ. Това може би е най-важната дата в историята на страната, когато правилата за глобалните пари започват реално да се променят. Работещите за заплата хора би трябвало да запомнят тази дата като начало на атаката срещу личните им богатства.
  Първо, Федералният резерв на САЩ не е правителствен обект. Това е мит. Нито е държавен обект. Тази банка е притежание на едни от най-богатите хора на света.
  Когато Федералния резерв е създаден, най-богатите хора на света поемат контрола върху паричната система на най-богатата страна на света... и после променят правилата за парите.
  Днес американците настояват правителството да защитава американските работни места и американските интереси. От време на време чувам да казват: „Купувайте американското” или „Поддържайте американския бизнес”. Е, вече е прекалено късно. Това са безсилни викове на отчаяни хора. През 1913 година най-богатите хора на Земята поеха контрола върху парите на света, като поставиха под контрол най-богатата световна икономика – икономиката на САЩ.
  Те промениха правилата, но не го съобщиха на всички.
  Днес икономиката на САЩ технически е банкрутирала, а хазната им е пълна с документи за собствената им задлъжнялост, известни като бонове и държавни ценни книжа, сметки, които децата на бъдещите поколения ще трябва да плащат.
  Тази кражба на богатство продължава, тъй-като милиони хора работят във фирмите на богатите, пестят пари в банките на богатите и инвестират в активите на богатите (като акции, бонове и взаимни фондове) чрез банкерите на богатите.
  Системата е замислена в международен план така, че да взема и контролира колкото може повече от вашите пари... законно. [1]

Източници[редактиране]