Направо към съдържанието

Петър Николов-Зиков

От Уикицитат

Петър Николов-Зиков (или само Петър Николов) е български политолог, историк, публицист, журналист и политик, (р. 1979).

От него

[редактиране]
  • Разочарованието ми е комбинация от две неща. Според мен последните години бяха допуснати политически грешки, които доведоха до пълната безперспективност на ДСБ. Другото е личното ми огорчение от Иван Костов и отношението му към нас. Ако беше само едното от двете, щях да съм с него докрай. — пред "Капитал", 30 март 2012 г.
  • Вижте, аз съм човекът запознал Меглена Кунева с Радан Кънев. И аз съм човекът, който я запозна с Божидар Лукарски. Бях първият, който в ДБГ заговори за необходимостта от такава коалиция и винаги съм заставал по всякакъв начин зад нея. Това обаче не означава, че трябва да си сложа розовите очила и да не виждам проблемите. — пред "LiveNews.bg", 16 декември 2013 г.

За него

[редактиране]
  • Залпът бе даден от един основен медиен говорител на Костов, който се казва Петър Николов... Това, което говори той, говори Иван Костов с разликата, че Костов все още не го произнася публично. — Явор Дачков пред "Политика", 10 октомври 2008 г.
  • В нито едно нормална политическа формация тези хора не биха имали не само никакво бъдеще, но и никакво настояще. Най-малкото заради ренегатството си. Но политическата им кариера е факт, както на много други прелетни птички от партия в партия. Това означава, че не партиите, а мощно задкулисие ги мести от една политическа структура в друга и им осигурява битието срещу добрите им услуги. И дори отмъстителният иначе Борисов, “силният” човек на страната, безусловно им се подчинява въпреки нанесените му лични обиди. До степен не само да ги вземе за министри, но дори и за лични съветници – постове, при които никакви коалиционни партньори нямат думата. — Григор Лилов пред "Аларма", 22 ноември 2014 г.