Направо към съдържанието

Олга Четверикова

От Уикицитат

Доц. к.ист.н. Олга Николаевна Четверикова е руски учен и писател-публицист.

Цитати от книгата "Трансхуманизъм в руското образование. Нашите деца като продукт"

  • Но ако Google знае всичко или почти всичко за разцепването на атома, за стиховете на Борис Виан, той също знае всичко или почти всичко за вас и мен. Когато ни дава това, което търсим,.
  • Заявявайки, че до 2020 г. интернет ще достигне до всичките 7 милиарда души на планетата, освен това декларират авторите, те посочиха, че всеки отказ да се подчини на тази ера на „универсална свързаност“ ще се разглежда от властите като нещо подозрително: „Правителството ще да могат да подозират, че тези, които са избрали да останат извън системата, искат да скрият нещо и следователно е по-вероятно да нарушат закона. Поради антитерористични причини правителствата ще могат да отварят досиета за „скрити хора“. Срещу вас могат да бъдат въведени още по-строги мерки, включително строг контрол на летищата до ограничения за пътуване."
  • системата вече напълно ще знае всичко, което ви интересува и какво искате да видите." Съответно, потребителят ще получи индивидуални отговори на заявки за търсене, които ще вземат предвид както опита му в интернет, така и контекста на неговите интереси, и дори неговия характер и темперамент - всичко, което Kurzweil нарича "емоционална интелигентност", което според него , влияе по-силно на интересите, отколкото жаждата за информация и аналитични умения. След като събере цялата информация за това как работи потребителят и състави пълния му портрет, системата Kurzweil може да се използва като „емоционален робот“, който вече не само ще раздава информация, а ще гадае от какво точно се нуждае потребителят в съответствие с настроението му. В резултат на това това ще се случи, за да оформи и ръководи интересите на даден човек.