Направо към съдържанието

Огнян Герджиков

От Уикицитат

Огнян Герджиков е български юрист и политик.

  • „Нищо не ме притеснява, защото бих казал следното — ако съм кандидат и стана ли кмет на София, ще е добре, но ако не стана, ще е още по-добре.“ (пред в-к „24 часа“)
  • За Вас кое е по-важно — парламентарният мир или истината да излезе наяве?
- Сега истината е много важно да излезе наяве. Парламентарният мир също е много важен. Те не се изключват помежду си. Що се отнася до истината — нещо което беше заявено в публичното пространство, а именно, че начинът, по който излиза стенограма от закрито заседание, не прави чест на България. Това са неща регламентирани и всяко подобно действие е в нарушение на правилата за секретна информация.
- А прави ли чест на едно правителство да прескача закона?
- Този въпрос не го разбирам…
  • "Пъпът ми е хвърлен в науката." — пред в. "Труд"; 2004
  • "Аз съм така устроен, че изпитвам много голяма симпатия към огромен брой хора." — пред в. "Труд"; 2007
  • „Замисълът на фактическото съжителство са децата, родени от него, за да имат произход. При гей двойките не е известно как могат да се раждат деца. Да, могат да се осиновят, има ин витро. Обаче когато се осинови едно дете, за да се възпита нормално, то има нужда от мъжко и женско начало. Не може при две жени едната да играе ролята на майката, а другата на бащата. За мен браковете на такива двойки не почиват на здрава основа.“ — в. "Стандарт", 2008 г., бр. 5651, стр. 13, по повод законопроект за семеен кодекс.


Уикипедия
Уикипедия разполага със статия за Огнян Герджиков