Направо към съдържанието

Морган Фрийман

От Уикицитат

Морган Фрийман (Morgan Freeman, р. 1937) е американски актьор и режисьор.

  • Искам да продължавам да живея, да преодолявам трудности, да продължавам да върша неща, които ме предизвикват.
  • Всъщност аз нямам любими роли. Филмът си е филм, аз мога да се снимам във всичко - от романтична комедия до уестърн. Важен е самият процес на "играта".
  • Веднъж получиш ли ролята, няма за какво повече да се притесняваш. Ако си актьор, значи ще я изиграеш. Да го направиш не е сложно. Трудната част е да ти я дадат.
  • Не мисля, че изследването и формата са чак толкова важни. Впускам се в изследване единствено когато персонажът вече не сред живите или е въз основата на историческо лице. Изследвам само за да използвам живота му като източник на информация. Във всички други случаи това го прави сценария.
  • Една от любимите ми киноактриси е Шърли Маклейн, защото тя прекрасно владее изкуството да пести художествените средства. Разбирате ли, тя умее да се изразява не само чрез жестове. Но също така можете да разберете всичко дори и ако тя само премигва с клепки. Тя има изключителен самоконтрол и възможности. Аз самият също се опитвам да прилагам това.
  • Очевидно е, че съм различен от тези, които идват при мен за съвет. А и аз не толкова давам съвети, колкото изслушвам хората. Добър слушател съм. В повечето случаи хората искат да говорят с някой, който просто мълчи и слуша.

За него

[редактиране]
  • Морган е страхотен - той винаги има подходяща песен за всеки един случай. Няма значение какво ще му кажеш, той веднага запява песен, в която е включена поне една от думите, които си казал ти. Дори и да кажеш нещо като например "Дрън-дрън", той ще запее нещо, свързано с твоите думи. Страхотен е.
    Гуинет Полтроу
  • Той е прекрасен, толкова е добър и всеотдаен, но е и малко нахален. Има страхотен певчески глас. Доста сме се разхождали с него, говорили сме си за какво ли не. Той е възхитителен. невероятен. Той е абсолютно непосредствен, особено с хора като мен, които нямат много опит в киното, но и самият той ми даде от опита и познанията си. Той прави такива представления... просто споделя опита си, който е трупал 3 десетилетия. Това е страхотен дар.