Направо към съдържанието

Момиче за милиони

От Уикицитат

Момиче за милиони (Million Dollar Baby) е американски филм от 2004 г.

Еди Дюпри[редактиране]

  • Ако има магия в бокса, това е магията на борбата над болката, над спуканите ребра, разкъсаните бъбреци и отделените ретини. Това е магията да рискуваш всичко за мечта, която никой освен теб не вижда.
  • За да направиш боец, трябва да го остържеш до сърцевината. Не може просто да им кажеш да забравят всичко което знаят. Трябва да ги накараш да забравят с костите си. Трябва толкова да ги измориш, че само да слушат. Да чуват само твоя глас, да правят само това което има кажеш. Покажи им как да балансират и да се държат далеч от другия. Как да изберат момента за десния и как да подгънат колене при промушване. Как да блокират така, че другият да не може да ги последва. И след това всичко отново да им покажеш, отново и отново, и отново, докато започнат да си мислят, че са родени така.
  • Франки обича да казва, че бокса е неестествено действие, че всичко в бокса е наобратно: понякога най-добрия начин да нанесеш удар е да отстъпиш... Но ако отстъпиш твърде много, вече въобще не се биеш.
  • Всеки може да загуби една борба, всеки може да загуби веднъж, ако можеш да го превъзмогнеш, ще бъдеш шампион на света.

Маги Фицджералд[редактиране]

  • На 32 години съм, г-н Дън, и съм тук, празнувайки факта, че загубих още една година в събиране и сервиране на чинии, което и правя откакто навърших 13, и по ваше мнение ще съм на 37 преди да мога направя един свестен удар, което, трябва да призная, след като тренирам на тази круша от месец, може да се окаже и чиста истина. Друга истина е, че брат ми е в затвора, сестра ми мами социалните, претендирайки, че едно от бебетата й е все още живо, баща ми е мъртъв, а майка ми тежи 140 килограма. Ако следвам тази мисъл трябва да си ида вкъщи, да си купя използвана каравана, фритюрник и малко храна. Проблемът е, че това е единственото нещо, което ме е карало да се чувствам добре, докато го върша. Ако съм твърде стара за това, то не ми остава нищо. Тези истини достатъчни ли са?

Външни препратки[редактиране]

Уикипедия
Уикипедия разполага със статия за Момиче за милиони