Любен Дилов — син

От Уикицитат
За българския писател вижте Любен Дилов — старши.

Любен Любенов Дилов (р. 1964) е български политик и парламентарист, един от основателите и лидерите на политическа партия "Гергьовден".


 • Имаме 10 месеца да решим с кого да съжителстваме на българска територия. Дали чрез специално законодателство да приберем българите от Западните покрайнини, Македония, Бесарабия и Банат, или да оставим да ни залеят албанци, косовари и кавказци. Спешно ни трябва имиграционен закон, който да сложи имуществен и образователен ценз пред желание да получат наши паспорти небългари. – в-к "24 часа", 28 февруари 2003 г.


 • Човек сам се ражда и сам умира, а през останалото време някакви хора непрекъснато се опитват да му досаждат. • По-добре синьо юнско утро, отколкото червен Джурасик парк.


 • Предлагам законът за проституцията да се приеме веднага, за да може голяма част от депутатите да си легализират доходите. (пред вТV)


 • Що се отнася до Азис — сигурен съм, че той ще води листа. Просто никой няма да иска да е пред него и обърнат с — айде да кажем, гръб към Азис. — пред в. „24 часа“


 • СДС демонстрира как и куче в рокля могат да изберат. — в-к „Кеш“, 1999


 • АЕЦ "Белeне", изглежда, е заточена в Белене? - в-к "Новинар", 28.01.2006


 • Дали защото съм от "Гергьовден", но имам традиционна слабост към хора, които се казват Овчаров, Шиляшки, Гегов... По някакво съвпадение те се занимават с енергетика, оттам и на мен ми се налага да поразбирвам нещичко. Не като специалист, а като потребител на ток и парно. И то като голям потребител. При цените, които плащам за ток и парно през декември и януари, спокойно мога да твърдя, че съм в енергийния бизнес... - в-к "Новинар" (Две дини, Овчаров и музиката да свири), 28.01.2006


 • И да се гордея и да не се гордея - пак съм българин. Така че по-добре да се гордея.


 • Срамна любов няма, стига да е истинска.


 • Страдам от споделена любов. Страдам библейски!!! Където чуках, все ми се отваряше… Дали ако звънна на секстелефон и там дава заето, това може да се приеме за несподелена любов?!


 • Доцент Бони Петрунова откри поредното  вълшебно гърне в Каварна, което идва да покаже, че и в древността по тези земи не са разчитали много-много на застрахователните компании. Както отсъствието на каквито и да е било македонски монети отпреди 1992 година показва само колко добре е била развита картовата кредитна система в Древна Македония. Монетите на държавата Македония не трябва да се бъркат с монетите на т.нар. македонски царе. Разликата, общо взето е като разликата между Гугъл и Гогол.


 • Майки от цял свят молят Бойко да набие гаджетата и на техните дъщери...

След като се разбра, че неустомият български премиер лично се разправя с всички, които си позволят да разплачат дори доведената му дъщеря, пресцентърът на МС е засипан с писма, телеграми и мейли от цял свят. Има и няколко пощенски гълъба – предполага се от Бангладеш. Всички са от майки, които настояват за спешната му намеса във връзки на дъщерите им, които те намират за нуместни. В над 90% от случаите става дума за момчета, които Бойко Борисов трябва да набие, в 8% от случаите – за момичета, а в 11 % – за травестити – най-вече от Тайланд и Сан Франциско. Сборът надхвърля 100 процента, защото някои от тъжителите са посочили повече от един възможен обект за биене. Най-много молби има от Украйна и Северна Ирландия, очевидно свързани със случаи на битов алкохолизъм. – Знаете – казва по този случай Борисов с неповторимото си чувство за хумор и такт – разликата между ирландска сватба и ирландско погребение: Един пиян по-малко!

Очаква се до края на седмицата българският премиер да даде нарочна международна пресконференция, на която да обясни, че ще създаде отряд за бързо реагиране – нещо като крилатата чета на Бенковски – който да обикаля по света и да бие, когото трябва. Очевидно е, че самият Бойко, въпреки почти извънземните си способности, няма да може да откликне на всички молби и едновременно с това да отиде на церемонията за мъж на годината.


Външни препратки[редактиране]