Където бродят дивите неща

От Уикицитат

Където бродят дивите неща (англ. Where the Wild Things Are) е американски приключенски фентъзи филм от САЩ на режисьора Спайк Джоунс, създаден през 2009 г.


Историята накратно е следната: Макс се кара с майка си и избягва от вкъщи. Няма определена цел къде да отиде с лодката. И тя го отвежда на остров, на който се среща с много странни, приказни същества, които имат само добрина в сърцето. Те си нямат крал и Макс става такъв за тях. Макс им обещава да създаде едно по–добро място за живеене и всички да са щастливи. Но не нещата се развиват толкова просто и съвсем се усложняват.


  • Макс разказва история на майка си, докато е под бюрото й:

    Имало едни сгради, те били от онези много високите сгради. И можели да ходят. Тогава се появили вампири. Един от вампирите ухапал най-високата сграда и предните му зъби се счупили, а после паднали и останалите му зъби и той започнал да плаче. А другите вампири казали " защо плачеш ? Това не са ли млечните ти зъби?" , а той отвърнал "не, не бяха". Вампирите знаели, че той вече не може да е един от тях. И затова го изоставили. Край.


  • Карол показва страната на Макс и обяснява:

    Всичко това е твое, ти си господарят на този свят. Всичко, което виждат очите ти е твое. Освен тази дупка ето там, тя е на Айра. Дървото е твое , но дупката е на Айра. Но всичко друго е твое. Освен онази скала там, тя не е твоя. Онази малката, до голямата. Но всичко останало в кралството, освен онази пръчка.. тази малката, тя не ти принадлежи.


  • Макс си отива, а К.У. му споделя:

    Толкова те обичам, че ще те изям.


Външни препратки[редактиране]