Направо към съдържанието

Костадин Костадинов

От Уикицитат

Костадин Костадинов (р. 1979) е български политик, юрист и историк – етнограф, председател на партия „Възраждане“ от нейното основаване през 2014 г., народен представител в XLVII, XLVIII, XLIX и L народно събрание.

От него[редактиране]

 • Ние искаме България да е свободна, да е независима, да има силна икономика, да има силна армия. България трябва да бъде национална държава на българския народ, който сам да решава кое е добро и кое е лошо за него. Ако те наричат това крайно, ние го наричаме любов към Родината!


 • Българските граждани заслужават европейски доходи и самочувствие на независими хора.


 • България трябва да има българско, а не евроатлантическо правителство.


 • Личната ми цел е България да е над 10 млн. души след 10 години! Силно вярвам, ще се боря и работя за това!


 • Целта на „Възраждане” винаги е била да бъде първа политическа сила. Крайно време е България да се превърне в свободна и независима държава.


 • Тази седмица проведохме среща с новата посланичка на Китай, н.пр. г-жа Дай Цинли. Разговорът се състоя в централата на Възраждане в София. От наша страна заедно с мен бяха Цончо Ганев, зам.-председател на Възраждане и Народното събрание, Станислав Стоянов, водач на листата ни за евродепутати, и Петър Волгин, втори в листата ни за евродепутати. Г-жа Дай беше придружена от г-жа Уан Мин, доскорошна временно управляваща посолството на КНР в София.
  В разговорите ние за пореден път наблегнахме на изключителната полза, която нашата страна би имала от активното си включване в най-големия световен икономически, инфраструктурен и инвестиционен проект "Един пояс, един път", създаден по инициатива на Китай. За нас китайският икономически модел показва огромни преимущества пред другите модели и считаме, че взаимоизгодното всестранно сътрудничество с КНР представлява сериозна алтернатива пред сегашният колониален модел на източване на българската икономика от страна на нашите т.нар. партньори и "съюзници". Чест за нас представлява и факта, че новината за нашата среща е отразена в официалния комуникационен канал на Китай. Възраждане ще възстанови престижа на нашата страна в чужбина и ще работи неуморно за постигане на крайната ни цел - България да бъде отново свободна и независима държава!


 • Парламентарната асамблея на НАТО вчера прие декларация, в която позволява на Украйна да използва предоставените ѝ оръжия за удари по руски военни цели. Разбирате ли за какво става въпрос? Предизборната кампания оттук нататък има два въпроса: „Мир или война?“ На практика, с този акт вчера НАТО обяви война на Русия. Нашата държава взе отношение по този въпрос като застана на страната на тези, които ще нанасят удари по руски военни цели. Предупредихме ви, че американците искат да вкарат България във войната. А какво прави Руската Федерация до момента? Путин на свой ред прави точно това, което е правил Линкълн в началото на гражданската война между Севера и Юга. Линкълн не разбира, че ако иска да спечели войната, трябва да спре да води войната щадящо. Северът е по-силен, но не може да спечели именно затова, защото жали цивилните и внимава. Същото, което прави и Путин в момента. Войната ще бъде спечелена, когато започне тоталната война. Русия ще спечели войната независимо на каква цена. И тогава вече Господ да е на помощ на Украйна, Господ да е на помощ и на България. Българският народ не желае война с Русия! Единствените, които могат да спрат това, сме ние от "Възраждане"! Ако на изборите гражданите гласуват за „Възраждане“, избират мира, ако гласуват за която и да е от другите политически партии, избират войната.


 • Трябва да покажем на българските граждани, че ЕС не е равноправна организация.


 • В понеделник правих запис в предаването "Офанзива" на Нова нюс.
  Записът беше излъчен вчера. С изненада видях, че една малка, но много съществена част от него, беше изрязана. Тъй като все пак знаехме къде отиваме обаче, се бяхме погрижили да има втори запис, от наш сътрудник. Ето защо сега мога да ви покажа нещо, което при монтирането е било отрязано - отговорът, който водещият Любомир Огнянов ми даде на зададения от мен въпрос "кои са руските опорни точки, използвани от Възраждане". Изгледайте го, интересно е да се види.


 • Преди няколко дни в Цариград трима български владици осъществиха общо служение с украински разколници. Службата беше осъществена със съдействие на вселенския патриарх Вартоломей. Това, както е добре известно, представлява канонично престъпление.
  Днес тези хора, престъпили църковните закони, избраха нов митрополит на Сливен, който е протеже на един от тях. С този избор заплахата, която тегне над българската църква, става огромна. Не е тайна, че нашата патриаршия е под силен американски натиск, като ролята на основно оръдие в този натиск изпълнява Вартоломей. В последните няколко десетилетия в нашата църква се заформи силно гъркоманско крило, което нескрито съжалява, че ние българите се откъснахме от вселенската патриаршия през 1870 г. Гъркоманите, вещо направлявани от фанариотите от Цариград, стават все по-силни, и днешният избор поставя под въпрос бъдещето на самостоятелната българска православна църква. Защото изборът на нов патриарх е в края на следващия месец и по всичко личи, че сме на път да получим гъркоман начело на Българската патриаршия, който ще бъде просто фигурант, изпълняващ нарежданията на Вартоломей, който все повече се изживява като православен папа. Припомням, че гъркоманското лоби настоя фанариотът да бъде поканен на погребението на патриарх Неофит, което той брутално и безцеремонно поруга, вкарвайки в храма непоканени от никого в България украински разколници. Същото лоби сега отново е поканило Вартоломей, този път за да присъства на избора на нов български патриарх. Българската патриаршия е създадена през 870 г. с решение на Вселенски събор и е шестата автокефална църковна организация в християнския свят след първите пет патриаршии на Йерусалим, Рим, Александрия, Антиохия и Константинопол. За съжаление днес съдбата на тази хилядолетна българска духовна опора е поставена на карта заради продажничеството на няколко църковни еничари. За съжаление, тъй като църквата е отделена от държавата, нищо не можем да сторим. Остава ни само да се молим българите в нашата църква да надделеят над гъркоманите - така, както го сторихме за последно през 1870 г. А на еничарите в раса ще припомня стиховете на великия българин Григор Пърличев от неговото стихотворение, посветено на унищожаването на Охридската българска архиепископия от фанариотите: "Ке прати владици гърци, лицем светци, сърце вълци..."


 • Вчера стана ясно, че Алтернатива за Германия, втората политическа сила в най-голямата европейска държава, е изключена от "Идентичност и демокрация" - европейската партия, в която членуваше. За мен това не е изненада и го очаквах отдавна. Това обаче е много добра новина, защото сега ще имаме възможност да създадем истинска консервативна и суверенистка група в Европейския парламент. Възраждане категорично ще работи заедно с АзГ. Вече сме предприели стъпки за създаване на нова група в ЕП, затова още днес ще предложим на германската партия да се включи и да движим заедно процеса. Няма да допуснем сегашният управляващ либерално-фашистки режим да продължи. Нашите германски приятели могат да разчитат на нас, както и всички останали европейски политически сили, които мислят като нас. Съединението прави силата!


 • Честит празник на славянската писменост, българската просвета и култура! Честит празник на всички будни българи! Нека не забравяме никога, "че и ний сме дали нещо на света - на вси славяни книга да четат"! Специално честитя празника и на моя приятел Карен Алексанян, който абсолютно сам, и без да търси помощ от никого, успя само за няколко години на една поляна в покрайнините на Плиска да съгради уникалният Двор на кирилицата, превърнал се в една от най-посещаваните културни забележителности на Родината. Както винаги на този ден по традиция се снимахме на буквата К - като Кирилица, Костадин и Карен.


 • След влизането на България в Европейския съюз, по-голямата тежест от пропуснатите ползи и негативи за икономиката на страната ни паднаха върху участието ни в единния европейски пазар. Към 2007 г. икономиката ни беше с ниска конкурентоспособност, което се отрази негативно както на производството, така и на потреблението на домакинствата. Само при три от важните продукти сме запазили производството си през годините – електроенергия, пшеница и царевица. Сред всички останали се наблюдава драматичен спад. Това се дължи на факта, че през 2007 г. икономиката на България не беше готова за отворения пазар. Преждевременното откриване на нашите граници за внос и износ, преди българските фирми да са станали конкурентоспособни за западните пазари доведе до огромни загуби. Решението бе в налагане на държавни защитни механизми в интерес на родните производители, но за България такива не бяха позволени. По този начин ниската конкурентоспособност в комбинация с отварянето на границите за търговия, в съответствие с политиката на ЕС и на Световната търговска организация, се превърнаха в най-големия бич за българската икономика. Отварянето на европейския трудов пазар за българските граждани доведе до рязка загуба на население в трудоспособна възраст в невиждани мащаби, а без съмнение най-важния ресурс за една страна са хората. По данни на НСИ, към момента на присъединяване на България към ЕС през 2007 г., населението на България е 7 659 764 души, а към 2023 г. то е намаляло до 6 446 596. Това означава, че за 17 години сме намалели общо с 1 213 169 души, по 71 363 на година. Всички знаем обаче, че това са официални данни - неофициалните са още по-стряскащи. Това има трайни последици върху пенсионната ни система, които ще се задълбочават, тъй като страната ни остава без квалифицирана работна сила, а на всеки останал работещ в страната ни се пада издръжка на все повече пенсионери, ученици и държавни служители. От икономическа гледна точка, намаляването на населението през годините е довело до по-нисък брутен вътрешен продукт за страната ни. Ако бъде отнесен размерът на БВП на глава от населението, който определя нивото на икономическото развитие на една държава, към броя на хората, с който сме намалели като народ, пропуснатите ползи за България възлизат на общо 156 632 709 144 лева, или с по 9 213 688 773 на година. Зависимостта на тези пропуснати ползи обаче не е линейна, тъй като при по-голям обем на производство и съответно на потребление се получават по-големи икономии от мащаба, а също така се благоприятства привличането на повече нови инвестиции и реинвестирането на печалби. Така че реалните ни загуби са много по-големи. Друга голяма тежест от пропуснати ползи падна върху преждевременното извеждане от експлоатация на първите четири енергоблока на АЕЦ „Козлодуй“. Изчисленията на специалистите от Възраждане сочат, че цената, която плащаме под формата на пропуснати ползи, от спирането им (първите два през 2002 г., а вторите два през 2006 г.) до 2023 г. възлизат на около 24 млрд. лева. Иначе казано, общите загуби от членството на България в ЕС за 17 години възлиза на грубо 181 млрд лева. Това обаче никъде не се казва. Вместо това ни дават статистиките за платения членски внос от страната ни (около 20 млрд лв) и получените пари по еврофондовете (около 40 млрд лв). Ако сложим и тях в сметката ще получим общо загуби 201 млрд лв и печалби от 40 млрд. Крайният баланс е 160 млрд лв щети за държавния бюджет. Това е истината. С влизането си в ЕС България се превърна в суровинен придатък на западноевропейските държави, които източиха нашите демографски ресурси и колонизираха нашата икономика. Ето защо е абсолютно задължително предоговарянето на членството ни в ЕС, защото в тази си форма то буквално задушава и убива българската държава и икономика.


 • Знаете ли къде се намира най-северното пристанище на България? Недалеч от устието на р. Тимок, близо до най-северната точка на България - с. Връв, на км 840 от р. Дунав. За съжаление обаче това пристанище е изоставено и напълно унищожено. Изглежда така, все едно е бомбардирано, а само до преди няколко десетилетия тук е имало порт, митница и КПП. Пристанището е обслужвало както вътрешни, така и външни транспортни коридори. Обикаляйки България и виждайки състоянието, до което е доведена нашата Родина, мога да го опиша само с една дума - разруха. Така повече не може! Разрухата трябва да бъде спряна и преодоляна! Време е да възраждаме България! Крайно време ни е за Възраждане!


 • Миналата седмица зададох следните два въпроса: Кой има интерес от убийството на словашкия мин.-председател Роберт Фицо и кой ще бъде следващият за убиване? На втория въпрос вече имаме отговор. И то не един, а два. Както вече знаете, загина иранският президент Ибрахим Реиси и външният министър на ислямската република Хюсеин Абдолахиан. Причината - падане на хеликоптера, който ги е превозвал. Почти по същото време в Конго беше извършен неуспешен опит за държавен преврат срещу президента Феликс Чисекеди. Водач на пуча е живеещият от години в САЩ опозиционен политик Кристиан Маланга. Конгоанският президент е оцелял и е потушил преврата. Що се отнася до първият въпрос, има ли смисъл да казвам, че единствените, които имат интерес от смъртта на такива видни национални водачи, защитаващи националните си интереси (естествено в ущърб на САЩ), са САЩ? Светът се променя пред очите ни. Все повече и повече държави избират пътя на свободата и отхвърлят веригите на неоколониалното робство, наложено им от САЩ. Ето защо ще има още и още подобни случаи като тези в Словакия, Иран и Конго. Защото, и в това можете да бъдете сигурни, такива събития в държави, които са верни на САЩ, няма да се случат. Подобни "инциденти" има и ще има само в свободни държави или разбунтували се колонии. И като казах разбунтувани колонии - от една седмица френската колония Нова Каледония се бунтува срещу Франция. Макрон отговори, като изпрати армия и полиция. Убитите местни жители до момента (официално) са 6. Арестуваните - стотици. Да очакваме ли реакция от Европейския съюз, която да осъжда насилието срещу коренните жители на тихоокеанския остров? Мисля, че и на този въпрос отговорът е ясен.


 • ППДБ прекрачиха всякакви граници! Миналата седмица детето на Божанков без малко да убие друго дете. За този инцидент (слава Богу разминал се без жертви) на всеки простосмъртен досега щеше да му се е стоварила на главата цялата репресивна машина на държавата, и то с основание! На Божанков му се размина напълно! Въпросите какво точно се е случило, дали наистина дете е стреляло (или някой пиян възрастен), отсъствал ли е наистина Божанков и т.н. ще останат без отговор. Причината - намесен е депутат от ППДБ, а той е над закона.
  Вчера Кирил Петков се замеси в катастрофа, при която загина човек. Абстрахирам се от факта с какво морално право това лице все още ползва охрана от НСО, макар и законът да му дава формално основание. От две години той не е мин.-председател и никога повече няма да бъде - докога смята да ползва държавна охрана?!?! Особено по време на предизборна кампания? Нещо друго е много по-важно в случая обаче. Очевидно е, че колата на НСО е карала с превишена скорост, но въпросът е защо? Сега ще ви отговоря. Аз никога не съм ползвал коли на НСО. Като председател на парламентарна група имам право на кола от парламента и шофьор, но те се ползват само докато работи Народното събрание. От момента, в който то излиза във ваканция заради изборите, колата влиза в парламентарния гараж и остава там до началото на работата на следващото Народно събрание. Така е редно, и затова в момента карам частен автомобил. Редно е да се знае и друго. Шофьорите на парламента, както и тези на НСО, са изключително стриктни и отговорни хора. Те са отлично подготвени водачи и винаги карат абсолютно изрядно. Имат право обаче да нарушават правилата на движение, тъй като колите им са със специален режим на движение. Това става само в два случая - когато има заплаха за хората в колата или когато се закъснява за важно събитие. В първият случай това е решение на шофьора, във втория - на возения от шофьора. Нека да го кажа напълно ясно - колата на НСО е карала с превишена скорост, защото така е наредил Кирил Петков. Явно много е бързал. Това е причината, защото другото обстоятелство, заплаха за живота на пътниците в колата, не е било налице. Всеки, който е ползвал парламентарни коли или такива на НСО знае, че при нормална ситуация шофьорите карат бързо само ако им се нареди от този, когото возят! Редно е Петков да поеме отговорността за взетото от него решение и да се оттегли от предизборната надпревара, редом с другия разпищолил се депутат Божанков. Вчера загина човек и още едно човешко същество се бори за живота си. Във всеки друг случай досега причинителите на катастрофата щяха да са арестувани и задържани. На Кирил Петков му се разминава. Защо? Ами защото е намесен депутат от ППДБ, а той е над закона. Да не говорим за нелепата, откровено психопатска реакция на Петков и Тицин (който се е возел с него в колата) след катастрофата. Единият говори за липсата на някакви инструменти в пожарната кола, другият си прави снимки пред колата, в която през това време умира човек и друг се бори за живота си. Повръща ми се.... Напълно съм наясно, че трагични инциденти се случват постоянно и ще продължават да се случват, макар и да не го пожелавам никому. Публичните лица обаче не са като другите хора и имат много по-голяма отговорност от останалите. Редно е Петков и Божанков да я поемат и да напуснат депутатските листи и предизборната надпревара.


 • Когато кажеш истината в национален ефир, ставаш неудобен!


 • С оглед на ситуацията в момента в националния парламент има два възможни сценария. Единият е съставяне на правителство, което ще отложи може би до някаква степен неизбежния край на тези, които влизат в него. Който влезе в такова правителство на практика се погребва жив и то ще бъде с още по–тежък край от сглобкаджийското правителство, което издържа 9 месеца. Вторият вариант е да няма правителство и да идем на избори около октомври – ноември. Ако има правителство, очевидно е, че трудно би се случило дори във формат от 3 партии. Дори и да се случи с 4 партии в най – добрия случай ще представлява не повече от 15% от българските граждани с избирателни права. Това създава много сериозна криза. На практика вчера демокрацията у нас беше смъртоносно ранена, ако изобщо може да се каже, че е жива.


 • Днес ЦИК ще обяви официално резултатите от изборите. Какви са изводите за нас, българите: С абсурдно ниската избирателна активност от 32% нашият народ гласува вот на недоверие на собствената си държава. Българската политическа система на практика фалира. ДПС стана втора политическа сила за първи път в историята. Националната сигурност на България вече е поставена под изключително сериозна заплаха, защото тази партия е пряко контролирана от Турция и чрез нея съседката ни на практика взима България на ръчно управление. Разбира се, сами по себе си резултатите на ДПС не са толкова страшни - те са вдигнали гласовете си само с 16 000, но пасивността на българите, неотишли да гласуват, ги превърна във втора сила. Освен това за първи път на тези избори ДПС се наложи да купува дори собствените си избиратели, поради пасивната съпротива срещу Пеевски от страна на сънародниците ни мюсюлмани. Сривът на ГЕРБ на местните избори (загубили 30% от кметовете си) логично доведе и до срив на тези избори. Тази партия беше създадена, за да е на власт, и престоят в опозиция не и се отразява добре. До скоро се крепеше на позициите си в местната власт, но разклащането им доведе до сегашните резултати. ГЕРБ спечели изборите, но това е пирова победа - загуби 150 000 гласа и 2% в сравнение с миналите парламентарни избори и макар и победител, вместо 69 депутати, колкото имаше досега, ще има 68. След местните избори БСП номинално изглеждаше едва ли не победител с доста нови кметове. Дадените на ишлеме регистрации по места обаче не са свързани с идейния вот за тази партия, което сега болезнено си пролича и БСП просто се срина. Още по-болезнено и логично се срина ППДБ, които загубиха 50% от гласовете си. Но те трябва да се радват и на това, защото след огромното предателство, което извършиха към избирателите си, и този резултат им е много. ИТН вдигнаха резултата и сега ще имат 16 депутати, вместо 11 досега. В парламента влезе нов американски проект, основателно вече наричан Двуличие. Основният печеливш от появата на новата евроатлантическа формация е ДПС, които благодарение на нея станаха втора политическа сила. Този успех на бизнес пирамидата обаче е симптоматичен. При ниска избирателна активност сега всеки местен феодал може да направи "тематична коалиция" с друг местен феодал и ако си купят някоя тик-ток звезда да ги рекламира, влизането в парламента няма да е проблем, особено ако си купят и гласове. Това, разбира се, няма как да стане без благословията на ДПС, които контролират МВР. Така постепенно се изгражда нова политическа система. Едно време Доган изграждаше обръчи от фирми, сега ДПС изгражда обръчи от партии, с които, под благосклонно безучастния поглед на негласуващите българи, задушава България. Какви са изводите за нас от Възраждане: Увеличихме депутатите си от 37 на 38. Вече ще имаме народен представител и от Силистра. В половината държава, 14 области сме втора политическа сила, в 10 сме трета сила, в 4 - четвърта. В чужбина също сме втора политическа сила, а в няколко държави сме и първа политическа сила. Заради концентрацията на турски вот в Турция и вот за ППДБ в София в крайна сметка обаче останахме четвърти. Това показва, че столицата и гласовете от Турция заедно тежат повече от всички останали българи. В 17 области увеличаваме своите проценти в сравнение с предишните избори, като най-осезаем е ръстът ни в София. Загубихме 62 000 гласа в сравнение с предишните избори. Създавайки нови проекти, посолството постигна целта си да нанесе удар по Възраждане. Вкарахме 3 евродепутати, които беше цел минимум за нас, и сега работим по създаването на собствена група в Европейския парламент. Петър Волгин, който беше втори в листата ни за евродепутати, направи исторически успех - има почти 72 000 преференции, което е безпрецедентен резултат. Никога досега не е имало такъв висок преференциален вот за някой кандидат-депутат, особено ако не е водач. Гордеем се с него! Когато кампанията свърши написах, че се оставяме в ръцете на българския народ. Резултатите са такива, каквито са. Лошото е, че за пореден път има много излъгани, разочаровани и измамени избиратели - при това буквално осъзнали се още на следващия ден. Но какво да се прави, като при нас денят за размисъл обикновено е след, а не преди изборния ден. Накрая искам да благодаря на хилядите членове и симпатизанти на Възраждане! Те са тези, които ми дават надежда за бъдещето! Видях себеотрицанието и раздаването им из цялата страна, и мога само да се гордея, че тези достойни българи са ми дали тази чест да бъда техен водач! Борбата продължава! Ние друга Родина нямаме и друг народ нямаме! Ще се борим за тях и ще правим каквото трябва, пък да става каквото ще!


 • Докато разглеждах резултатите на ДПС в Северозападна България, където етническата формация увеличи резултатите си и стана втора политическа сила с тенденция на следващите избори да е първа сила, се сетих за следната история. През 1885 г. Захари Стоянов отива на преговори с Ахмед ага Тъмръшлията. По това време агата е независим феодал на 22 села в Родопите и българският революционер го търси, за да договори неговият неутралитет при подготвяното съзаклятие за Съединението. Основание за страх от Ахмед има - само 9 години по-рано отрядите на неговите братя потушават кърваво Априлското въстание в Перущица, изгарят града до основи и изколват голяма част от жителите му. В крайна сметка своеобразните дипломатически преговори се увенчават с успех и агата гарантира, че няма да се намесва - което и прави впоследствие. При посещението си при него обаче Захари Стоянов отбелязва робското подчинение и ласкателно отношение на местните българи към техния господар. Един старец му казал - "ех, ага, ние остаряхме, ти си остана същия", друг му се молил по-често да ги посещава, че ги бил забравил, трети му благодарял за ниските данъци и т.н. Впрочем агата наистина намалил данъците - в неговата независима "република" те били с 30% по-ниски отколкото в Източна Румелия. Достатъчно основание раята да лази в краката му от щастие. Сещам се и за друго. Когато Ердоган посети Варна през 2018 г., Възраждане организира протест, тъй като само месец по-рано той каза, че Варна, Бургас и Кърджали били в границите на турската душа. Протестът ни затвори центъра на града и принуди кортежа му да заобикаля 30 км, за да стигне до Евксиноград. В един момент към нас се приближиха двама пенсионери и ни запитаха защо протестираме. Когато им казахме, те се възмутиха. Единият от тях ни наруга, че се занимаваме с глупости, защото Турция била по-богата от България и трябвало да я слушаме, а другият каза, че в Турция пенсиите били по-големи и щяло да бъде много хубаво, ако ни превземе, за да можело и българските пенсии да се увеличат.
  Изводът е прост - овцата си иска коча, а раята агата. Докарана до дивашко оскотяване, една част от нашия народ, и то не малка, за съжаление, продава срещу цена от 100 до 300 лв на глас собствената си държава. Това, разбира се, се случва при благосклонното безразличие на 70% от българите, на които им е все едно кой ще ги управлява и дали въобще ще има българска държава.
  Съществуването на българската нация е буквално поставено на карта. Но, както се вижда, на 70% от нацията не и пука.


 • Вчера КЕВР взе решение да се въведе такса електромер. Така вече ще плащаме дори и да не ползваме ток, а само за правото да имаме ток. Това е горе-долу следното - все една да ни накарат да плащаме винетка за автомобил, макар и да нямаме, защото обаче имаме правото да притежаваме автомобил. Възраждане ще се противопостави на тази такса и това ще е първото нещо, което ще направим в новия парламент. Скептичен съм обаче за резултата от нашите усилия, защото според резултатите от изборите 10% не искат такава такса, 20% искат от цялото си сърце, а на 70% им е все едно. Така че не бих се учудил следващото да е такса водомер, после такса бизнес (може да нямате бизнес, но имате право да започнете, нали?) и накрая такса въздух. В крайна сметка не е луд този, който яде баницата, а този, който я дава. След като на мнозинството от народа му е все едно, защо тогава да не бъде товарен с всякакви абсурдни данъци? Аз не съм съгласен, не ми харесва и ще се боря с това, но като мен мислят точно 10% от българските граждани. Дето се вика, само преди 5 дни се преброихме.


 • Днес е Видовден. Преди 10 години на този ден в старата столица Плиска 58 българи основахме инициативния комитет за учредяване на Възраждане. 10 години по-късно Възраждане е една от основните политически сили в Родината, присъстваща вече в четвърти парламент. За това време постигнахме много успехи. Не толкова, колкото искаме. Но ги постигнахме заедно! Пробудихме стотици хиляди сънародници. Борихме се, бихме се, протестирахме за свободата си.
  Борбата ни продължава и няма да спре. Изходите са два - Възраждане или смърт. Аз нямам намерение да спирам и ще се боря до победа. И тъй като човек сам нищо не може да стори, искам да благодаря на хилядите самоотвержени възрожденци, борещи се заедно с мен и даващи ми всекидневно надежда, че България има бъдеще! Прекланям се и коленича пред вас! Видовден е! Време ни е за Възраждане!


 • Честит Курбан Байрям на всички приятели мюсюлмани! Бъдете здрави!


 • Задава ли се правителство "Орешарски - 2"? Ако се потвърдят слуховете, че настоящият уж "служебен" кабинет остава като вече редовен, с мандат на ГЕРБ и подкрепен от ДПС и други малки партии (ИТН, Двуличие, БСП), то съдбата на ГЕРБ можем отсега да я опишем. След коалицията с ДПС през 2013 г., когато БСП беше уж старшия партньор, социалистическата партия тръгна стремглаво по нанадолнището и вече е в графата "малка партия, бореща се за влизане в парламента". Същото нещо очаква и ГЕРБ, с тази разлика, че при нея, за разлика от БСП, няма идейно мотивиран вот и сривът и ще бъде още по-бърз и брутален. Отсега е ясно, че при такава коалиция Пеевски ще е силният човек в държавата и Борисов ще се превърне в негова безволева марионетка. Доста безславен край на една дълга, 23 годишна политическа кариера. Борисов определено не е глупак и знае много добре, че може да изяде всеки политически брокер без Пеевски, който е единственият, можещ да го маргинализира. Сривът на ГЕРБ в местната власт на изборите през октомври логично доведе и до срив на изборите за парламент през юни. Ако Борисов превърне партията си в салфетка в мазните пръсти на Пеевски, това ще е краят на неговата формация. Решението е едно. Нови избори. На ДПС те струваха близо 100 млн лв за купуване на гласове, което ще омаломощи финансово престъпната групировка на Пеевски, ако и се наложи още веднъж, и то само за няколко месеца, да извади такъв ресурс. Другите политически брокери също няма да са особено щастливи, предвид същото обстоятелство, така че възможността да станем свидетели на правителство ГЕРБ-ДПС и малки еничари около тях става все по-вероятна. Много скоро ще разберем.


 • Да е пределно ясно: Не подкрепяме правителство с ГЕРБ, ДПС и други национални предатели. Спазваме обещанията си!