Направо към съдържанието

Катерина Евро

От Уикицитат

Катерина Илиева Евро (р. 1956) е българска актриса.

 • Властна съм, обичам да се налагам. Като кажа нещо, искам така да стане. — в интервю за в. „Новинар“
 • Значи вие не сте гадни педераси. — реплика към Азис и Китаеца във Вип Брадър

от интервю в сп. "Ева", юни 2006

[редактиране]
 • Не обичам тичането, само разходки. И съм абсолютно убедена, че фигурата е въпрос на дух. Какво правя за лицето си? Чувала съм, че на лицето и корема не се прави масаж, разтягала се кожата. За съжаление пуша. Много. Не ми се иска да го правя, но за съжаление го правя. На човек много неща не му се иска да прави, но … Ям доста нередовно, когато се сетя. Салатата ми е и козметиката.
 • Не мисля, че имам мъжки черти. Според мене аз съм типичната жена. Може би единствено това, че съм свободолюбива и независима. Въпреки че цял живот съм била зависима от съпруга си, защото ангажиментите като актриса не са печелене на пари. Но съм се опълчвала, така да се каже. Аз съм зодия Дева и обичам всички женски неща, ония, които много жени приемат като неприятно задължение - обичам да готвя, да слагам маса, да меся козунаци, да правя баници - да ги точа. — на въпроса: "- Имаш ли мъжки черти в характера си?"
 • Още от първия миг, в който се почувствах жена, започнах да си мечтая да имам дете. Знам, че ако не се бяха стекли така нещата, ако нямахме проблеми с жилище и пари, щях да имам повече деца. Мисля, че съм родена да бъда майка, да имам деца.
 • Повечето ми приятели са мъже. И съм се убедила, че мъжкото приятелство е по-трайно и не е коварно. Въпреки че някой ми каза, че приятелството с мъж е подсъзнателно влечение към него, че го харесваш като мъж, че това е привличането с противоположния пол. Не знам дали е вярно това.
 • Моята рецепта за красота е: вечер ям само салата, задължително с ракийка. В добра компания. Ленива съм. Единственото, което ме поддържа, е, че не стоя на едно място. Все съм нагоре-надолу из къщата, все по двора. Аз нямам дори време да чета освен вечер, и то понякога. Не сядам.
 • Единственият ми вид спорт са дългите разходки с кучетата по коритото на Искъра. Много обичам сауната, имам си вкъщи и я правя често. Ако нямах вкъщи, сигурно и това щеше да ми коства някакво усилие да отида до някъде. Много обичам масаж, защото не участвам с някакви усилия. Вкъщи имаме два огромни гладиатора.
 • Аз съм много вярваща. И съм научила сина си от най-малък - да отидем до църквата, да запалим свещичка, да кажем молитва. Вярвам в това, че ако посееш добро, ще пожънеш добро. И обратното.
 • Вижте една Катерина Евро например, която не прилича на две стотинки. Сиромашката, изглежда като ексхумирана.
  Евгени Минчев