Направо към съдържанието

Йоана Буковска

От Уикицитат

Йоана Василева Буковска (р. 1977) е българска актриса.

  • ...На Запад се счита, че театралните актьори, които се занимават с кино, са по-добри от който и да е киноактьор. Той няма представа за какво играе, защото играе за едно прозорче и няма усещане за аудиторията. Докато играеш на сцената и чувстваш отдолу как ти дишат, е достатъчно да се изприщиш...
  • Актьорът доброволно се поставя в центъра на внимание и хиляди пъти го заявява от сцената или екрана. Но не бива да допуска да му влияят до толкова, че да се откаже от професията си или да смачка самочувствието си. А за съжаление негативизмът властва навсякъде. Нужно е да си вярваш, за да се съхраниш.
  • Не съм пробила актриса. Повечето от колегите ми в "Дунав мост" са снимали след това поне по едно нещо, а аз не съм. Част от аргументите, които чух, са, че съм много известна, ако това може да е минус. Не смятам, че съм пробила с голата си сцена, защото после не ми пишеха порнографски писма, а много човешки и разбиращи. Но аз много си обичам "Дунав мост", обичам си Стела, защото много ми костваше да я създада. А благодарение на нея ми наложиха имиджа на скандална, жената-вамп, женището - неща, които са ми твърде чужди. Просто се опитах да вляза в кожата на героинята си и да я разбера. Това, че някой ме обвинява, че съм като нея, означава, че съм си свършила работата. Никога не съм се стремяла да бъда секссимвол или скандална. Имам колежки-връстнички, за които това е мечта. Аз се стремя към други неща. Външният вид и красотата са твърде ефимерно нещо, на което не може да се разчита. Щастлива съм, че имам Хелена от "Есенна соната", за която най-после ми казаха: "Ти играеш добре", а не "Беше много красива".
Уикипедия
Уикипедия разполага със статия за Йоана Буковска