Направо към съдържанието

Иво Атанасов

От Уикицитат

Иво Атанасов (р. 1953) е български политик от БСП, народен представител в 36-то, 37-то, 38-то, 39-то и 40-то Народно събрание. Публицист и автор на политическа сатира.

Цитати[редактиране]

  • "Седемнайсетте мига от пролетта" надделяха над "Дванайсетте стола". (за спретнатия му първи вътрешнопартиен преврат от бившия кюстендилски кмет Кирил Алексов)
  • Кандидатурата на Мая Манолова я издигнах аз. Но както съм казвал и друг път, моята оставка я подадох заради едно-единствено доверие, което ми липсва. Аз имам от всички доверия - бол. И на членовете на партията тук, и на национално равнище, и на избирателите. Имам спечелен процент на избори, който в рамките на нашите животи БСП вероятно никога няма да може да повтори. Но нямам едно-единствено доверие, което е много важно. Това е доверието на председателя на БСП. От тази гледна точка предложих Мая Манолова, тъй като по този начин ще се възстанови нишката на доверие между областната организация в Кюстендил и централата на нашата партия. Смятам, че това е много важно.
  • Премиерът е по-пазен от Ромарио, Роналдо и Роналдиньо, взети заедно.
  • Какво да ти кажа за Плевнелиевата съпруга? Мъжете сме ходили войници, били сме и по бригади и пак не сме оставали без дами.