Иван Гешев

От Уикицитат

Иван Стоименов Гешев е български прокурор, председател на специализираната прокуратура и главен прокурор.

От него[редактиране]

Общи[редактиране]

 • Аз съм инструмент, с който Той прави нещата, които смята за правилни.
  [1]

По делото КТБ[редактиране]

 • Прокуратурата разполага с най-големия обем информация по случая КТБ, такава, каквато никоя друга институция няма. Това дело е уникално, все едно да сравним операция от апендицит и присаждане на глава. Задачата пред разследващия екип беше със сложност, близка до това с дизелов двигател да кацнеш на Луната. Кацнахме, а дали ще дишаме, тепърва ще видим.

  Бисерите на Иван Гешев, който каца на Луната с дизелов двигател
 • Освен г-н Пеевски, липсват още много лица - и Обама, и Путин, ако искате и Тръмп. За г-н Пеевски няма доказателства към този момент в този предмет на разследване, че е извършил престъпление. Затова го няма в обвинителния акт.

  Бисерите на Иван Гешев, който каца на Луната с дизелов двигател
 • Слушайте, предстоят много интересни неща за българската действителност, за българската политика. Чухте за първите политически трепети на подсъдимия Василев свързани с един бивш министър-председател. Мисля, че беше Иван Костов и семейството му — 
  Иван Гешев: 90% от истината за КТБ може да бъде разбрана от Бисер Лазов
  — спекулации, които и до днес остават непотвърдени

По делото Иванчева[редактиране]

 • Господин Дюлгеров е подсъдим. Той даде показания в досъдебното производство в качеството му на обвиняем. Това, че той на по-късен етап ще се откаже от тези показания, беше калкулирано още в досъдебното производство. Така правят всички. Ние очаквахме, че той ще възприеме това поведение. Само да допълня, извинявайте, че ви прекъсвам! Единствено, което не можеше да се предвиди, беше ясно, че той ще каже, че това не е вярно, в досъдебното производство, така правят всички подсъдими, така правят и циганите, включително по делата. Това е масово.

  Бисерите на Иван Гешев, който каца на Луната с дизелов двигател
 • Светнаха всички като коледна елха. — 
  Бисерите на Иван Гешев, който каца на Луната с дизелов двигател
  — в невярна спекулация, че маркирането на парите е дало резултат
 • Никога не е достатъчно, естествено, че аз искам доживотен затвор и разстрел, ама разстрелът не е предвиден в България. Шегувам се, шегувам се. Но като се задават такива въпроси, поинтересувайте се за осъдителните присъди за такъв род дела какъв размер са, сравнете ги и тогава може да зададете компетентен въпрос. Това е един от най-добрите резултати въобще на прокуратурата по такъв тип дела.

  Бисерите на Иван Гешев, който каца на Луната с дизелов двигател

Относно номинацията му за главен прокурор[редактиране]