Направо към съдържанието

Жузе Моуриньо

От Уикицитат
Уикипедия
Уикипедия разполага със статия за Жузе Моуриньо
Mourinho (2009)

Жозе Моуриньо е сегашният треньор на Интернационале (Милано) и бивш треньор на Челси (Лондон).


 • Макелеле не е футболист, Макелеле е роб! — относно повиквателната за Макелеле от селекционера на Франция Доменек, след като Макелеле се е отказал да играе повече за националния тим.
 • Не ме наричайте арогантен, аз съм европейски шампион и съм поне малко специален. — (Моуриньо се представя пред английската преса)
 • Места като това са душата на английския футбол. Тълпата е великолепна, пее „Да го начукаме на Моуриньо“ и така нататък. — при първата си визита на стадиона на Шефилд Юнайтед "Брамъл Лейн"
 • То е все едно да имаш одеяло, което е прекалено късо. Дърпаш го, за да покриеш гърдите си, и краката ти остават навън. Не мога да си купя по-голямо одеяло, защото супермаркетът е затворен. Но аз съм доволен, понеже одеялото не е обикновено, а от кашмир. — по повод многото контузени в отбора му
 • Да започнем с една песен, която чух от гостуващите фенове в няколко поредни мача на Стамфорд Бридж: „Четири на нула, а вие не пеете!“ Защо феновете ни не пеят? Те винаги са тихи. За отбор, който се представя толкова силно у дома, мисля, че играчите заслужават по-ентусиазирана подкрепа. Не съм доволен, когато 1500 гостуващи запалянковци, най-много 3000, са по-шумни от нашите хора. — атмосферата на стадиона на Челси
 • В момента съм зает, но ако не бях, щях лично да прекопая терена. — не харесва терена на "Стамфорд Бридж"
 • Не съжалявам. Единственото нещо, което трябва да разбера е, че съм в Англия. Затова може би когато мисля, че не съм сгрешил, трябва да се адаптирам към вашата страна и да ви уважавам. Уважавам много феновете на Ливърпул и това „затваряйте си устата“ не беше за тях, а за английската преса. — Моуриньо се защитава, след като е сложил пръст пред устните си по време финала за Карлинг Къп срещу Ливърпул през 2005
 • Напрежение? Напрежение от какво? Под напрежение са милионите хора по света, които нямат пари да купят храна за децата си. Това е напрежение. Не във футбола. — На въпрос, дали не чувства напрежение, след като отборът му не е записал победа от два поредни мача.

За него[редактиране]

 • Най-лошото на това да играеш с Челси е, че трябва след мача да слушаш глупостите на Жозе Моуриньо. Устата на този човек никога не се затваря.
  Жозе Едмилсон