Направо към съдържанието

Желязко Христов

От Уикицитат
Уикипедия
Уикипедия разполага със статия за Желязко Христов

Д-р Желязко Иванов Христов (1948-2010) е български лекар и синдикалист, лидер на КНСБ.


  • „Магаре, попаднало на лед, колкото и да го дърпаш, то се хлъзга въпреки копитата си. И за да го изнесеш от леденото пространство, трябва да го повлечеш. В България един милион избиратели със своя негативен вот извлякоха НДСВ и настоящия премиер от политическата арена. Те би трябвало да имат морала, който носеха много от предходните лидери в България в годините на прехода. Губиш изборите — подаваш оставка с кабинета и си отиваш! Ставаш опозиция.“ (пред в. „Труд“; 2005)
  • „Преди избори мед и масло, след изборите — мизерия. Това обаче носи риск за трайна ерозия на българския политически модел. Хората вече няма да понасят лъжата. То 800 дни ли не бяха, то Швейцария ли не ставахме, то не беше ли човекът богатството на България. Заради ниските доходи сега нашенци бягат от родината. Помнете ми думата — след 10 г. ще дойде времето, когато ще внасяме пакистанци и афганистанци… Прогонваме си децата. Вместо тях от изток ще дойдат по-евтини работници. Но и по-прости. Тогава бизнесът ще плаща луди пари за инвестиции в образование и квалификация. Включително и за курсове по български.“ (пред в. „Стандарт“)
  • „Заради грешки на политиците ни ще дойде време, когато ще внасяме работна ръка от Афганистан, от Иран, от Ирак. Като синдикат ще сме принудени да работим в мултикултурална среда.“ (пред в."Труд")
  • "Уважавам бизнеса. Той е конят пред каруцата, той кара влака. Но ако се слуша бизнесът, няма да останат пасажери във вагоните." — в. "Стандарт"; 02.2007