Евгения Раданова

От Уикицитат
Направо към навигацията Направо към търсенето

Евгения Раданова (1977-), българска състезателка по шорт-трек

  • „Човек се учи докато е жив — за страх и ужас на околните.“ („Шоуто на Слави“— bTV)
  • "Въпросът, който най-често ми задават преди състезание, е: „Ще спечелиш ли медал и какъв?“ В този спорт е трудно да даваш прогнози, защото фаворитите са с изравнени възможности. Побеждават тези, които реализират най-силната тактика в бягането. Мисля, че досегашният ми успех се дължи най-вече на дългогодишните тренировки, на това, че се учех от грешките си – и не само аз, а и моят треньор Иван Пандов. Не ни беше никак лесно през годините. В началото пробвахме различни системи за физическа подготовка, после усвоявахме тактиките. Вече се разбираме едва ли не само с поглед."
  • "Заслугата да се кача на кънки дължа на майка си. Тя първа ми показа пързалката на стадион „Дружба“. Очакваше да се захласна по фигурното пързаляне. Аз обаче избрах шорттрека. Брат ми ме подкрепи и досега не престава да вярва във възможностите ми на състезател."
  • "Не съм суеверна, но на състезания си нося малка осветена иконка за талисман. В особено трудни моменти си повтарям една сентенция: „Това, което не те убива, те прави по-силен!” Всяка победа ми е скъпа. Но много се зарадвах след олимпиадата в Солт Лейк Сити, когато се върнах в България и възрастен човек ме спря на улицата, каза ми: „Гордея се, че си българка!“ Това са думите, които никога няма да забравя. А и те са достатъчен стимул да вървиш напред."
  • "Всичките ми мечти са свързани със спорта. Завърших ВИФ със специалност треньор. Когато спра да се състезавам, може би ще тренирам деца. Това, което ще им кажа още на първата тренировка, е, че с постоянство може да се постигне всичко!"
Уикипедия
Уикипедия разполага със статия за Евгения Раданова