Направо към съдържанието

Джордж Уокър Буш

От Уикицитат

Джордж Уокър Буш (George Walker Bush, р. 1946) е 43-ият президент на САЩ (2001-2009).


 • В наш интерес е да помогнем на реформаторите в Близкия изток да постигнат целите си. Това е основното предизвикателство на 21 век.


 • Не е оправдание да кажеш: "Изпълнявах заповеди".


 • Нашите врагове са иновативни и находчиви, каквито сме и ние. Те не престават да търсят нови начини за нанасяне на вреда на нашата държава и нашия народ, както и ние. — 5 август 2004 г.
  Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we.


 • Кризата в Калифорния действително произлиза от недостиг на електропроизводствени мощности, а оттам и недостатъчно енергия за снабдяването с енергия на енергията на производствените мощности. — Ню Йорк Таймс, 14 януари 2001 г.
  The California crunch really is the result of not enough power-generating plants and then not enough power to power the power of generating plants.


 • Дик Чейни и аз не искаме тази нация да търпи икономически спад. Ние искаме всеки, който може да си намери работа, да може да си намери работа. — "Сиксти минитс II", 5 декември 2000 г.
  Dick Cheney and I do not want this nation to be in a recession. We want anybody who can find work to be able to find work.


 • Мисля, че онези, които ме мислят за недостатъчно умен да свърша тази работа, ме подценеразбират. — "Ю ес нюз енд уърлд репортс", 3 април 2000 г.
  I think anybody who doesn't think I'm smart enough to handle the job is misunderestimating.


 • Всъщност, аз може би ви звуча малко западно тексаски, но ми харесва. Когато говоря за времето, когато говоря за себе си, и когато той говори за мен, ние всички говорим за мен. — "Хардбал", 31 май 2000 г.
  Actually, I this may sound a little West Texan to you, but I like it. When I'm talking about when I'm talking about myself, and when he's talking about myself, all of us are talking about me.


 • Най-важната работа не е да бъдеш губернатор или първа дама, както е в моя случай. — реч в Пела, Айова; "Сан Антонио експрес нюз", 30 януари 2000 г.
  The most important job is not to be governor, or first lady in my case.


 • Зная това, което вярвам. Ще продължа да изразявам това, което вярвам... мисля, че това, което вярвам е добро. — Рим 22 юли 2001


 • Нямам съмнение, ни най-малкото съмнение, че ще се провалим.


 • Все повече и повече нашия внос идва отвън.


 • Имах честта, да се срещна с Г-н Анзар. — на среща с Хосе Мария Азнар в Европа


 • Третия приоритет е да се даде на първо място приоритет на образованието. • Хората и рибите могат да съжителстват миролюбиво.


За него[редактиране]

 • Мнозина критикуват политиката на Джордж Буш-младши. Но след 2 мандата той остави страната с дълг 3 трилиона долара, а 3 години по-късно (при управлението на Барак Обама - бел.цит.) дългът вече е 16 трилиона. Коментарът е излишен. … Свръхсоциалната икономическа политика, която демократите водят, е една от причините САЩ да са на това дередже. Не харесвам такава политика и затова не харесвам демократите.Шефкет Чападжиев


 • Джордж Буш е такъв тъпанар, че навярно си мисли, че Питър Пан е умивалник в публичен дом.Кърт Вонегът


 • Той обича кучетата си и винаги, когато ходи на почивка, ги взима със себе си. Мисля, че това е чудесно.Майкъл Мур се опитва да каже нещо хубаво за него


 • Само един господ знае какво накара Буш да назначи старата си тексаска приятелка и юридическа съветничка Хариет Мерис във Върховния съд. Той изобщо не обявни мотивите си, но каза наистина, че роля е изиграла религиозната й вяра. Ами да, тя смята Буш за Господ. — Къде изчезнаха лидерите?
  Лий Якока


 • След като си научил фактите, няма съмнение дали трябва да гласуваш за Буш или Кери.
  Единият представлява елита на Америка; другият набира средствата си от синдикати и природозащитни организации.
  Единият иска молитва в училищата; другият - не.
  Според единия огнестрелните оръжия нямат нужда от предпазители, според другия - имат.
  Залогът е прекалено висок - аз все пак бих предпочел онзи, който е подкрепян от "Сиера Клъб", не от "Халибъртън".
  Хората ми казват: "Ти си пияница и свириш в пънкбанда. Защо по дяволите трябва да слушаме какво ни казваш?".
  Музикантите пътуват по целия свят и виждаме омразата срещу Америка.
  Направихме инициативата "Рок против Буш" (Rock Against Bush), за да разпространяваме информация, защото медиите не си вършат работата. Отзвукът беше невероятен. Установихме, че хлапетата се вълнуват главно от състоянието на икономиката.
  Говорих за това с едно хлапе в Северна Каролина, което работи в "Кентъки фрайд чикън".
  Той ни чул да споменаваме Майкъл Мур (MichaelMoore.com) в една от песните си, затова отишъл да види "9/11 по Фаренхайт" и накарал целия персонал на "Кей Еф Си" да се регистрират, за да гласуват.
  Това са обикновените хора - ти успяваш да достигнеш няколко души, те след това спечелват други... Това ми дава сили да продължавам.
  Много ме дразни, когато хората казват, че не сме патриоти. Истинският патриотизъм е да обичаш страната си толкова, че да се опитваш да я направиш по-добра. Скъсали сме се да обикаляме страната, за да разгласяваме нещата. Това е патриотизмът.
   — NOFX; 2004
  — Фат Майк


 • Дали съм склонна да виня Буш, задето се е скатал от Виетнам и е използвал богатството си, за да не отиде на война? Изобщо не. Бих направила същото, за да предпазя детето си. Страхлива постъпка ли е това? Вероятно, но и аз самата съм голям страхливец.
  Това, което ме отвращава сега, е че Буш се опитва да гради кампанията си изцяло върху 11 септември, сякаш този ден е негова собственост.
  Надявам се хората да не се подведат по това.
  Буш ни вкара във война заради своята лична вендета и заради личната изгода на приятелчетата му от петролния бизнес. Да, в Ирак беше на власт един зъл човек, но сега убиваме невинни хора.
  Ако медиите ни показваха смъртта на жени и деца, поразявани от нашите бомби, народът щеше да се ядоса. Искам убиването на хора да спре. Искам войниците ни да се върнат у дома.
   — "Дикси чикс"; 2004
  Натали Мейнс


 • Нямам доверие на Джордж Буш. Мисля, че е пионка. Хората, които управляват тази страна, са изключително интелигентни; мисля, че Джордж Буш е толкова на тъмно, колкото и аз самият, и това ме плаши до смърт.
  Той е много далеч от представата за нормален човек. Когато баща ти е шеф на ЦРУ, а после и президент на тази страна, и ти си преминал с лекота целия колеж, отървал си се от военната повинност - това не те прави нормален човек. Той идва от привилегирован кръг и е водил необикновено лек живот.
  Не знам кога републиканците решиха, че да бъдеш упорит е белег за характер. Способният президент трябва да може да сменя посоките, когато е необходимо, но Буш е неповратлив.
  Тревожа се колко са закъсали нещата в нашата държава, но вярвам, че американците ще се вземат в ръце и ще осъзнаят: можем да живеем задружно и в сигурност, ако бъде избран Джон Кери.
  Досега съм бил безразличен като гласоподавател. Сега обаче осъзнавам, че най-важното нещо, което трябва да сторят 18-годишните, е да гласуват.
   — "Маруун файв"; 2004
  Адам Ливайн


 • Днес е първият учебен ден на децата ми. Едното е в 11-и клас, другото - в пети. По-голямото гледа на тези избори почти като на попсъбитие. Един ден ме попита за "9/11 по Фаренхайт" и говореше за него така, сякаш е концерт на Ъшър.
  След време светът ще бъде техен и не е честно група 50- и 60-годишни да им предопределят бъдещето.
  За какъв дявол пращат тези 20- и 30-годишни да се бият и да умират зад океана?
  Истинската ос на злото са Буш и Чейни.
  Като нападнаха Ирак, те откъснаха Америка от останалата част на света.
  Когато някои хора започнат да разправят, че вършат нещо с Божията благословия, това ме отблъсква, защото не мисля, че някой има директния телефон на Господ.
   — "Пъблик еними"; 2004
  — Чък Ди


Уикипедия
Уикипедия разполага със статия за Бушизъм