Направо към съдържанието

Джеф Бриджис

От Уикицитат

Джефри Леон "Джеф" Бриджис (Jeffrey Leon "Jeff" Bridges, р. 1949) е американски актьор.


  • В жена ми се влюбих, когато... Ами, когато я видях за първи път, тя беше с две насинени очи и счупен нос. А аз бях един пропаднал човек.


  • Не се говори много за параноята… не те учат на това в училище. Трябва да ти се случи, за да разбереш какво е.


  • Първия си агент намерих на снимките на "Спасителят в ръжта". Когато той дойде, само каза: "Продължавай!" Не исках да му казвам да обръща специално внимание на това или на онова, когато започвам някоя от сцените, и така мина почти половината сцена, преди да разберем въобще за какво става дума – че правим истинска сцена. Продължих си работата и вече имах агент.


  • Жена ми е много дисциплинирана. Това ми създава проблеми, защото ме няма вкъщи доста време, понякога по 8 месеца в годината. Опитвам се да не се получава така, и да не приемам роли, които изискват толкова време, но тя наистина е господарят на къщата. Тя управлява всичко – бизнеса, въобще всичко. Тя отговаря за цялото шоу, аз само си правя филмите. Е, освен това се грижа и за децата, нали знаете, грижлив баща съм.


  • Баща ми има голям опит, събиран по време на кариерата му. Той е преминал през ужасни несполуки в началото на кариерата си, и може би затова винаги ни е поддържал. Беше страхотен, защото имаше познати в целия бизнес, но не се възползваше от тях. Отиваш например на прослушване и преживяваш унижението да ти кажат: "Следващият!". Това е много хубаво, защото можех да говоря с баща си, и той разбираше за какво става дума. Въобще ми оказваше много голяма помощ.