Джери Зайнфелд

От Уикицитат
  • "...Точно така пише на визитката ми: “Господин Лесна Работа”, “Господин Няма проблеми”. Така ми викат!"
  • "За младите комедианти? Съвет?! Ами... Ще си имате проблеми! Мога да ви го кажа още сега! Ако си мислите, че ще можете да си изкарвате прехраната с този мъничък мозък, и с малките си глупави идейки, имаме много общи неща помежду си. Там е доста трудно!"
  • "Шоуто или ти харесва, или не! Това е всичко, което трябва да решиш! Дали е истинско, или не е! Какво значение има? Ако ви дам парче торта, за какво ви е да знаете какво има вътре? Яжте! Просто яжте! И млъквайте! Защо задавате всички тези въпроси?"
  • "...Във филмите винаги се интересувам много повече от комедията. Причината, поради която станах комик е, че никога нямах търпение да стигна до същината, бързах да се отърва от момичето, и да стигна до смисъла... Когато се разбира всъщност кой кой е..."
  • "...Всеки, който се появи по телевизията и е забавен, за мене е велик. Затова се приема така добре комедията по телевизията. Просто един човек, който гледа право в камерата. Всички други правят нещо - разиграват сцени и така нататък. Но този човек просто излиза пред камерата и прави смешни неща. Харесва ми тази прямота."
  • "Правил съм много различни неща. Сега например изучавам йога, а преди съм изучавал медитация и Дзен. Настроен съм “изследователски”. Има много малко области, от които не се интересувам. Мога да говоря наистина за всичко, и да се интересувам от всичко. Но не се интересувам от себе си. Каквото ми кажат хората, им вярвам. Занимавам се с всичко."