Деница Сачева

От Уикицитат
Направо към навигацията Направо към търсенето

Деница Сачева е български политик.

За ПП ГЕРБ[редактиране]

  • Национализацията на резерва на здравната каса е едно от явленията, които характеризират ГЕРБ по-скоро като комунистическа партия, отколкото като дясна.
    • В интервю за Vesti.bg от 18 април 2013 г.[1]
  • Повече от ясно е, че онези партии, които направиха бурни и шумни откривания, особено политическа партия ГЕРБ, която направи това почти севернокорейско изстъпление, както го нарече Иван Костов, в зала Арена Армеец - при подобни арогантни изпълнения гласът на народа очевидно не е бил чут.
    • В интервю за Vesti.bg от 18 април 2013 г.[2]
  • Не приемаме ГЕРБ като представител на дясното. Нека споровете за това дали ГЕРБ е дясна партия, или не да не се основават само на фактите те за какви се самоопределят. Да направим преглед какво направи партия ГЕРБ и какви "десни" решения бяха взети в областта на бизнеса, икономиката, здравеопазването.
    • В интервю за БНР от 2014 година.[3]

Други[редактиране]

"Приех поканата на Зорница Русинова да работим заедно. Познаваме се отдавна, поради което знам, че и при нея водещи са смисълът и действието. Тя така и започна – с отмяната на безсмислената поръчка на суперлуксозни коли за МТСП. За един безпартиен човек като мен решението е трудно, вероятно за някои и неприемливо, но обмислено. Приех защото ресорът, с който се ангажирам има нужда от много работа, която трябва да се свърши тук и сега и която не може да чака идеалната политическа ситуация. Работа, която засяга деца, социално подпомагане, социално включване, международно сътрудничество и представлява преобладаващата част от онова, което правя през всичките си 21 години трудов стаж. Работа, започнала някога точно в социалното министерство и останала в областта на хуманитаристиката независимо от промяната на работното място – в НЗОК, в МЗ, в гражданския сектор или в частния бизнес.

Ангажиментът, който поемам е за изпълнението на определени социални политики, които съм представяла пред обществеността както в политически документи, така и в статии, и в коментари. Няма да правя нещо по-различно от това, което съм правила и досега, просто с повече инструменти.

Има решения, които трябва да се вземат, защото без промяна на най-същественото, всичко, което се прави ще прилича на наливане на вода в каца без дъно. Неучастието в управлението на хора, които могат и знаят, от страх да не се оцапат или да не бъдат оплюти и омаскарени, даде писта на политически хакери и лобисти, които превзеха територии, които не им принадлежат.

Дотук съм вземала следните решения – отказ да продължа в политиката, след края на мандата на ОДС през 2001 г., независимо от предложенията, които съм получавала (общо четири); защита на управлението 1997 – 2001 г., което не само промени България, но е и в основата на най-съществената част от биографиите на хиляди хора, които впоследствие го отричаха и мачкаха; лична подкрепа за ДСБ, когато партията беше най-слаба; отказ да стана част от блок, в чието бъдеще и смисъл не вярвах; опозиция на политики, които смятам за обществено опасни или предвещаващи кризи.

Това можете да очаквате от мен и за в бъдеще – полезност, прозрачност на действията, противопоставяне на неприемливото. Защото няма никаква причина, ако 21 години правех това, да спра да го правя и за напред.“

Думите, които ме характеризират са диалогичност, баланс и добронамереност. Това мога да обещая. Фалшивите новини да ги оборваме с факти