Връзки с обществеността

От Уикицитат
Направо към навигацията Направо към търсенето

1) "Едно работещо държавно управление без необходимата информация или средства за набавянето й не представлява нищо друго освен пролог към един фарс или трагедия или пък и двете взети заедно."

Джеймс Медисон

2) "Няма друга човешка дарба, която да е била по-основополагаща в развитието на цивилизацията от способността да се събира, обменя и прилага познние. Цивилизацията е факт благодарение на процеса на човешката комуникация."

Фредерик Уилямс

3) "Най-добрият индикатор за високото качество на пъблик рилейшънс е възможността му да приема управленски роли."

Дейвид Дозиер

4) "Начинът да спечелиш добра репутация е да се стремиш винаги да бъдеш това, което искаш да бъдеш."

Сократ

5) "Всеки вестник достига до своя читател в резултат на серия от предварително направени избори - кой материал да се отпечата, на кое място, колко пространство да заеме, къде да бъде ударението върху всеки от материалите. Тук няма обективни стандарти. Всичко е условност."

Уолтър Липман

6) "Старият подход за решаване на проблеми с помощта на чувствата и инстинкта е останал в миналото."

Едуард Робинсън

7) "Думите са просто думи и те могат да бъдат използвани само за красота, ако не са подкрепени от убеждения, действия и съответната политика."

Харолд Бърсон

8) "Всеки бизнес в демократичните страни започва с разрешението на обществото и съществува благодарение на одобрението на това общество."

Артър Пейдж

9) "Когато сте в състояние да измерите това, за което говорите, и да го изразите с цифри, вие наистина притежавате знание. Но когато не можете да го измерите с цифри, вашето познание е оскъдно и незадоволително."

лорд Келвин

10) "По своята същност всяко решение в организацията се базира на разумни доводи и факти, като рефлектира върху вида и броя на експертите, на които трябва да служи."

Харолд Л. Уиленски


Източник: „Ефективен пъблик рилейшънс“ – Скот М. Кътлип, Ален Х. Сентър, Глен М. Бруум