Направо към съдържанието

Богомил Бонев

От Уикицитат
Уикипедия
Уикипедия разполага със статия за Богомил Бонев

Богомил Ангелов Бонев (р. 1957) е български политик, министър на вътрешните работи в правителството на Иван Костов.


От него[редактиране]

  • На времето Костов се опита да изкара, че някаква пиротехническа бомбичка, която изцапала дувара му, била политически атентат срещу него.
    в-к „Стандарт“, 6.08.2006


  • През 1997 г. и до ден днешен аз си давам сметка, че борбата с организираната престъпност не е само да ги арестуваш, да ги смачкаш, дори да ги вкараш в затвора, дори да ги направиш бедни, борбата е да не са модерни в очите на хората, в очите на младите хора. Те станаха модерни от 2001 г. насам. Изведнъж, както си въобразявах, че завинаги са станали герои на вицове и че не е модерно да си мутра, изведнъж да си мутра стана модерно от 2001 г. досега и всичко това, с което аз съм се борел, беше просто сринато, точно защото някой реши, че МВР е най-голямата групировка в държавата. Един от много важните моменти, за който съм си давал сметка и си давам и сега с все по-голяма горчивина, е културата на мутрите. Културата на мутрите е чалгата — чалгата в най-широкия смисъл, чалгата в живота. Чалгата в музиката всъщност е най-малкото проявление. И за съжаление тези хора, които постепенно решиха, че мутрите са модерни и възприеха чалгата като свой начин на живот, възпитават сега децата си. А чалгата, това е връщане от мутрите през културата в политиката, чалгата избира политиците. Тя започна да си избира вече и политици. Толкова е широко разпространението й, че наистина се плаша за бъдещето на обществото.
    Нова ТВ, „Здравей, България“; 4 ноември 2005


  • Аз бях поставил едно условие, че ако се кандидатира Петър Стоянов, ще се кандидатирам и аз, слава Богу Петър Стоянов се оттегли, но като гледам другите кандидатури аз не виждам по-достойна кандидатура и ще изчакам последния момент. На миналите избори не ми достигна предизборен опит, който сега имам. Тогава позволих на БСП и СДС да откраднат мои гласове. Средствата, които имахме отидоха за реклама. Нямаше нужда да се рекламира името ми тогава, защото то беше добре известно и не останаха никакви пари. Де факто тогава Стоянов ми открадна гласовете.
    пред БГНЕС, по повод създалия се хаос около кандидатите за президент в дясното пространство; 27 Юли 2006


Външни препратки[редактиране]