Направо към съдържанието

Асен Агов

От Уикицитат
Уикипедия
Уикипедия разполага със статия за Асен Агов

Асен Агов (р. 1948) е български журналист, политик и народен представител.


  • Виждаме днес, че за да бъде изпълнено едно обещание, направено по време на предизборната кампания, се изтегля българският контингент и след това се изпраща нов български контингент. Това не е изпълнение на предизборно обещание, това е хитруване с настроенията на българското общество.
    06 февруари 2006, БНР, програма „Хоризонт“, „Преди всички“


  • Поначало като че ли ми се вижда лишено от здрав политически разум това, че изтегляш една улегнала мисия с добри гражданско-военни отношения, тоест отношения с местното население, с авторитет на българската войска, както беше случаят с Дивания, това са преценките на нашите военни, на онези, които бяха там, на терена, както се казва, с една, бих казал, неизвестност.
    в същото предаване


  • …това е след дъжд качулка. Не чухме президентът [ Георги Първанов ] да го казва това, когато изпращахме първата мисия, не го чухме да го казва по-късно, не го чухме, когато се даваше съгласието за втората мисия. Изобщо президентът сякаш предпочита да мълчи по тези въпроси и да говори по социалните проблеми на хората, които така и така не са решени. Президентът носи абсолютно категорично много тежка отговорност за съдбата за българските войници, които се изпращат на мисии в чужбина.
    пак там относно предупреждението на президента да не се допускат компромиси по отношение екипировката на военните.