Апостол Апостолов

От Уикицитат
Направо към навигацията Направо към търсенето

Информацията от тази страница е много подробна и изчерпателна, но е най-подходящо да се прехвърли в УИКИПЕДИЯ. Там по-лесно ще бъде намирана и ще бъде свързана с други, сродни на нея страници. В УикиЦитат могат да останат само цитати и изказвания от указания автор, ако има такива в наличност.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ е български писател и астролог. Справочникът „Кой кой е в България” съдържа имената на онези 6000 именити българи, които заемат особено важно място в нашия политически, стопански и културен живот. Той отделя място и на Апостол Апостолов: „АПОСТОЛОВ, Апостол Христов, журналист, писател, астролог. Роден в София. Завършва СУ „Климент Охридски”, немска филология. Женен, с дете. Работи в София- прес, в издателството на БАН, в издателството на БЗНС, в БНР; преводаческа дейност зад граница; свободна практика. Книги: „Фокуси и фокусници”, “По следите на Скотланд Ярд”, „Трупове в Холивуд”, „Индийски слънчев хороскоп”. Ползва английски и немски език. Хоби: йога, окултни науки, психотроника, древни източни религии езотерични науки.” Тази оскъдна информация може да бъде допълнена:

БИОГРАФИЯ: Апостол Апостолов завършва немска филология в СУ „Климент Охридски”. Втората му специалност е английски език и литература. След дипломирането си Апостол Апостолов служи в ШЗО „Христо Ботев”, град Плевен. Той отбива военната си служба и печели конкурс за редовна аспирантура по литературознание в "Хумболд- Университет", Берлин. До 1980 г. той работи над дисертацията си. След като се завръща в България, Апостол Апостолов работи последователно като редактор в агенция "София- прес", Българското радио и БАН. Дълго време е и на задгранична работа.

През 1988 година Апостол Апостолов излиза на свободна практика като писател, журналист и преводач. Превежда поезията на Самюел Бекет и Фридрих Ницше. Още преди промените в България той запознава нашата културна общественост с поезията и поетите на ГФР. През паметната 1989 година излиза от печат първата му книга. Макар че никога не е бил практикуващ илюзионист, той посвещава първата си книга на своето голямо хоби- илюзионното изкуство. Книгата му "Фокуси и фокусници" е издадена от издателство "Техника”. Тя e допечатвана три пъти, а общият и тираж надхвърля 100 000 екземпляра.

БИБЛИОГРАФИЯ:

Апостол Апостолов е написал и издал общо 15 книги:

 1. "Фокуси и фокусници"
 2. "Трупове в Холивуд"
 3. "По следите на Скотланд Ярд"
 4. "Индийски слънчев хороскоп"
 5. "Как да си изготвим сами хороскоп"
 6. "Съвременни магьосници или история на българското илюзионно изкуство"
 7. "Как да надникнем в бъдещето с гадателските карти Таро"
 8. „Кабала, номерология и таро”
 9. "Астрология и карма или скритите заложби на нашите деца"
 10. "Хилядолетия"
 11. "Усмивката на Сатаната"
 12. "Как да предскажем бъдещето"
 13. "Астрология и здраве"
 14. "Технология на успеха"
 15. "Излекувай се чрез храна"

Успоредно с това Апостол Апостолов близо четвърт век работи и като професионален астролог.

На 11. 11. 2011 година излезе от печат и неговата първа книга на немски език "Geheimnisse der Magie" ("Тайните на магията"). Книгата се разпространява в Германия, Австрия, Швейцария и Белгия. Предстои нейното издаване и на английски език.


НАГРАДИ: Още първата му книга „Фокуси и фокусници” е обявена за „Книга на годината” от вестник „АБВ”.

ИЗТОЧНИЦИ: „Кой кой е в България - 1998”