Направо към съдържанието

Александър Лукашенко

От Уикицитат

Александър Григориевич Лукашенко (Аляксандр Рыгоравіч Лукашэнка, р. 1954) е беларуски политически и държавен деятел, президент на Беларус от 20 юли 1994 г.

  • Хуманитарната помощ е безплатна — тя е за народа, в това число за учените, за чиновниците.
    Гуманитарная помощь — это бесплатно, это для народа, в том числе для ученых, для чиновников.
  • Който пие, няма да има нормални деца. Ще се сражаваме с това зло като с най-страшно зло. В противен случай ще се получи, че се е напил, случайно направил дете, а ти, Лукашенко, отглеждай детето. И такива деца у нас в страната вече превишават 35 000.
    Кто пьёт, у того нормальных детей не будет. С этим злом мы будем сражаться, как с самым страшным злом. А то получается — напился, случайно родил, а ты, Лукашенко, расти этого ребёнка. И таких детей у нас в стране 35 тысяч...


"Бог извиква при себе си лидерите на САЩ, Русия и Беларус и им казва: "Господа президенти, след година ще настане краят на света."
След връщането си Буш съобщава на конгреса, че има две новости - добра и лоша. Добрата - той е бил при Бог, лошата - след година настъпва краят на света.
Путин пристига в парламента с две лоши новини: първата е, че все пак има Бог, втората - скоро е краят на света.

Александър Лукашенко се връща с две добри новини: 'От една страна, съобщава той - бях приет от самия Бог! А от друга - ще властвувам до края на света!' "