Разлика между версии на „Майка Тереза“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
Борислав: Замяна, добавяне или махане на знаци
м (robot Adding: de, en, es, fr, it, no, pt)
м (Борислав: Замяна, добавяне или махане на знаци)
'''[[w:Майка Тереза|Майка Тереза]]''' ([[w:1910|1910]] - [[w:1997|1997]]) е католическа монахиня.
 
* "Радостта„Радостта е мрежата на любовта, която улавя душата."
* "Най„Най-хубавият ден - днешният. Най-голямата спънка - страхът. Най-лесното нещо - да се заблудиш. Най-голямата грешка - да паднеш духом. Коренът на всички злини - егоизмът. Най-хубавото развлечение - работата. Най-лошото поражение - отчаянието. Най-добрите учители - децата. Най-голямото щастие - да си полезен на другите. Най-неприятният недостатък - лошото настроение. Най-красивият подарък - прошката. Най-добрата защита - усмивката. Най-доброто лекарство - оптимизма. Най-мощната сила на света - вярата. Най-стимулиращият дар - надеждата. Единствената реалност - любовта."
* "Добрите„Добрите думи може да са кратки и лесни за казване, но ехото им е наистина безкрайно."
* "Прави„Прави така, че всеки, който дойде при теб, когато си тръгва да е по-добре и да е по-щастлив."
* "Ако„Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш."
* "По„По кръв аз съм албанка. По гражданство - индийка. По вяра - католическа монахиня. Колкото до моето призвание, аз принадлежа на света. Колкото до моето сърце - аз принадлежа изцяло на Сърцето на Исус."
* "Всяко„Всяко дете е безценно. Всеки е Божие създание."
* "Само„Само жената може да създаде семейството. Но семейството може да бъде разрушено от нея."
* "Самотата„Самотата и чувството, че си нежелан, това е най-голямата бедност."
* "Едно„Едно радостно сърце се ражда обикновено от сърце, което гори от любов."
 
== Въпреки това ==
 
== Молитви ==
* „О, Господи, ти ни каза, че нашият Баща на небето ще се грижи за нас, така, както той се грижи за лилиите на полето и за птиците под небето. Ти, който нямаше място, където да склониш уморена глава, бъди ни учител. Научи ни, да се доверяваме на божието провидение и ни помогни, да преодолеем човешката си ненаситност. Алчността не е направила никого щастлив. Дай ни сила, да ти се отдадем изцяло, за да сме оръжие, с което да изпълниш волята си. ... за да са нахранени гладните, да са облечени голите, да са подслонени бедните и болните да са излекувани. И Боже, дай ни Твоя свят дух, за да можем, чрез вярата, с която ни даряваш, да осъзнаем, че ние сме по-ценни за Теб от всяка красива лилия или всяка пееща лястовица в небето."
* "Благословен„Благословен си Ти, Господи, който донесе толкова много радост в моя живот. Усмихвам се, когато виждам богатството на Твоите благословения. Очите ми се усмихват, когато виждам, как хората осъзнават, че Ти имаш нужда от тях. Често, Господи, се усмихвам с цялото си сърце заедно със сестрите, когато виждаме, какво си Ти всъщност. И всеки ден се смеем с радостта, която Ти ни даваш, когато пеем нашите молитви. Благодаря Ти за този прекрасен, радостен смях, Господи. Амин."
* "Господи„Господи, дай ми виждаща вяра, тогава моята работа няма да се превърне в тежест, и аз ще намеря нови приятели, които да изпълнят всички желания на бедните. Вие, мили болни, колко още повече сте ми скъпи, защото Христос е във вас; и каква радост е за мен, да мога да се грижа за вас. Всемилостиви Боже, остави ме да приема голямото достойнство на моето призвание, с всички задължения. Никога не допускай, да се отнеса недостойно, като се предавам на студа, на неприятелството или нетърпението. И, о, Господи, защото си Исус, моя пациент, бъди моя търпелив и милостив Исус, прости ми грешките ми и гледай към волята ми, която е насочена към любовта към Теб, в личността на всеки болен. Господи, дай сила на вярата ми, благослови делата ми и моята работа, сега и винаги."
* "Мили„Мили Господи, Ти ми даде смелост от доверието, че ме приемаш. Остави ме да обичам всички, които са нежелани така, както Ти ме обичаш. Дай ни част от богатството на твоята любов, тогава ще се обичаме взаимно."
* "Най-мили Боже. Аз ще Те виждам днес, в лицата на Твоите болни, и всеки ден, докато се грижа за тях ще понасям Твоята болка. Ако се скриеш под палтото на накърнения, на искащия, на неразумния, ще мога да Те познавам и ще казвам: "Исус„Исус, мой пациенте, колко е хубаво да ти служа"служа“.
 
{{Уикипедия|Майка Тереза}}
3533

редакции

Навигация